Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Agdestein til sak mot P4 Agdestein til sak mot P4

Sjakk-esset Simen Agdestein føler seg misbrukt i en radioreklame. Nå krever han 20 000 kroner i oppreisning fra P4. - Helt uaktuelt, sier P4-sjef Kalle Lisberg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Og denne koblingen liker den tidligere landslagsspilleren i fotball dårlig.

- Jeg oppfatter dette som misbruk av navnet mitt, sier Agdestein til Dagbladet.

Han har engasjert advokat Gunnar Martin Kjenner i advokatfirmaet Schjødt - som på vegne av Agdestein har sendt radiokanalen et erstatningskrav på 20 000 kroner.

- Jeg synes det er ganske frekt å bruke navnet mitt uten å spørre. For meg er det et viktig prinsipp å kunne beskytte mitt eget navn, mener stormesteren i sjakk.

- Uforståelig

Både Agdestein og advokat Kjenner trekker paralleller til fjorårets mye omtalte sak, der NRK-kjendisen Pål Bang-Hansen krevde erstatning fra P4 for en radioreklame der stemmen hans ble imitert. Bang-Hansen vant saken, og fikk 20000 kroner i erstatning.

- Jeg mener at denne saken er verdt omtrent det samme, sier Agdestein.

Det mener ikke P4-sjef Kalle Lisberg.

- Dette er veldig overraskende og uforståelig. Vi avviser selvsagt kravet, sier Lisberg til Dagbladet.

Prinsippsak

Han mener dette er en uskyldig og humoristisk reklame der ingen blir forledet til å tro at det faktisk er Simen Agdestein som medvirker, og derfor ikke likner Bang-Hansen-saken.

- Vi krenker ikke Agdestein. Men hvis han føler seg såret av reklamen, skal vi stoppe den umiddelbart. Men vi betaler ingen erstatning, og kjører saken i rettssystemet hvis det blir nødvendig, sier Lisberg.

Som synes det er «vanskelig å ikke stille spørsmål ved om Agdesteins motiver» for erstatningskravet.

- Hvis jeg blir tilbudt 20000 kroner, ville jeg helt sikkert ikke tatt imot dem. Dette handler ikke om penger, men prinsippet om å kunne beskytte sitt eget navn, sier Agdestein.