- Åge bør se på Aarøy

Sa Åkeby etter at Aalesund totalydmyket HamKam.

Aalesund - HamKam 5-0

(Dagbladet.no): Kampen mellom Aalesund og HamKam startet veldig kjedelig, og at det skulle komme tre straffespark, to straffebom, fire mål og et rødt kort hadde nok ingen som så de første 30 minuttene trodd.

For de første tredve minuttene var direkte kjedelige. Alexander Mathiesen hadde en halvsjanse, men bortsett fra det tydet ingenting på at noen av lagene skulle finne nettmaskene.

Så ble Diego Silva spilt gjennom av kampens gigant: Tor Hogne Aarøy.

Silva var helt alene med Ivar Rønningen, men Juha Pasoja tok tak i skjorten til brasilianeren som siste mann og fikk dermed direkte rødt kort og straffe i mot.

Silva tråkket selv opp, men det var ingenting brasiliansk over forsøket som gikk rett på Rønningen.

Landslagspill neste?

Bommen gjorde derimot ikke så veldig mye, for ett minutt senere fikk Aarøy gå helt alene opp på et langt og hardt fremspill. Fra 9 meter stanget den 203 cm høye spissen ballen lekkert i mål. 1-0 Aalesund.

Flyr høyt: Tor Hogne Aarøy flyr høyt og stanger inn sitt andre mål for kvelden. Foto: Scanpix, Ekornesvåg, Svein Ove
Flyr høyt: Tor Hogne Aarøy flyr høyt og stanger inn sitt andre mål for kvelden. Foto: Scanpix, Ekornesvåg, Svein Ove Vis mer

- Utrolig godt å score, sa sunmøringen til TV2 etter kampen og høstet samtidig skryt fra Sören Åkeby som mener Aarøy muligens fortjener en mulighet i Åge Hareides landslagstropp.

- Norge sliter jo litt foran mål, så de burde kanskje se litt på Aarøy, sa Aalesunds svenske trener.

Aarøy selv er usikker på om landslagspill er det neste på agendaen.

- Jeg tror vi skal vente litt med landslagssnakk. Jeg har bare spilt en bra kamp i år så vi får se, sa Aarøy.

Mer Dramatikk 

Ikke lenge etter Aalesunds ledermål var det klart for mer dramatikk på Color Line Stadion.

Adam Güven, som spilte en godkjent kamp for HamKam, utnyttet sløvt forsvarspill av Aalesund og snappet ballen innenfor sekstenmeteren. Güven fikk tak i ballen og fikk så et kakk på leggen og gikk i bakken. Straffe til HamKam.

Jan Michaelsen steppet opp, men sendte ballen i klypene til Adin Brown. En nesten identisk straffe som Silva brant noen få minutter senere.

SCANPIX
SCANPIX Vis mer

Piffen gikk litt ut av HamKam etter straffemissen og Aalesund hadde god kontroll på hjemmebane.

To minutter før pause fikk Aalesund corner og der stanget en totalt umarkert Tor Hogne Aarøy inn sitt andre for kvelden etter at Ivar Rønningen var på en liten bærtur.

Slapt forsvarspill

HamKam skulle prøve å kjempe seg inn i kampen med en mann mindre, men for å gjøre det må forsvaret være tett og solid. Det var ikke HamKam sitt.

Alltid bevegelige Diego Silva fikk stå helt alene mellom av Arnar Førsund og Karl Oskar Fjørtoft måtte bare trille ballen til Silva som enkelt passerte Rønningen og satte spikeren i kista for HamKam.

Enar Jääger ga et fantastisk hjemmepublikum litt mer å juble for når han sikkert scorte på straffespark etter at Aarøy tydelig ble holdt av Førsund.

Aarøy fikk æren av å score hat-trick helt på tampen av kampen. En frisk Razak Pimpong ville imponere Sören Åkeby fikk legge inn fra venstre og på bakerste stolpe stod dagens mann Aarøy og headet ballen veldig enkelt forbi Ivar Rønningen.

Aalesund hadde full kontroll på kampen og HamKam ville egentlig bare unngå flere baklengsmål. Dermed kunne hjemmepublikumet på Color Line Stadion gå fornøyd hjem etter en underholdende fotballforestilling på Sunmøre.

Stem på den du mener var banens beste!

<B>Fornøyd: Tor Hogne Aarøy var fornøyd med egen innsats etter nedslaktingen av HamKam.