- Åge er en fryd å ha som trener

Carew vil overtale Hareide til å fortsette - uansett EM-utfallet.

(Dagbladet.no): Åge Hareide har vurdert å gi seg som landslagstrener uansett utfall av EM-kvalifiseringen.

Det vil ikke John Carew finne seg i. Han både håper og tror at sunnmøringen fortsetter som norsk landslagssjef enten det blir EM-sluttspill eller ikke.

- Ja, jeg tror det. Uansett hva som skjer, skal vi nok klare å overtale ham til det, sier Carew til Dagbladet.no.

For Carew setter stor pris på treneren som hentet Carew inn i landslagsvarmen igjen etter de beryktede «slagene i Drammen».

- En kar vi er glad i

Også i fortsettelsen har Carew og de andre spillerne hele tida uttrykt stor begeistring for jobben Hareide har gjort med å bygge opp et landslagsmiljø der alle spillerne ser ut til å stortrives.

- Åge er en kar som vi gutta er veldig glad i, og som har gitt oss troen på det vi har holdt på med hele tide. Åge er Åge, den gode, gamle Åge. Han er person som er en fryd å ha som trener og en fantastisk fin person, skryter Carew.

Carew var tilbake i spill for Aston Villa sist helg etter å ha vært kneskadd siden september. Denne uka startet med to dagers treningsfri på grunn av forkjølelse.

GLAD I ÅGE: John Carew sier gutta på laget er glad i Åge som trener og person, og mener de skal overtale ham til å fortsette uansett om Norge går til EM eller ikke. Foto: Bjørn Sigurdsøn, Scanpix
GLAD I ÅGE: John Carew sier gutta på laget er glad i Åge som trener og person, og mener de skal overtale ham til å fortsette uansett om Norge går til EM eller ikke. Foto: Bjørn Sigurdsøn, Scanpix Vis mer

Men Norges viktigste spiller er ikke bekymret for formen.

- Kondisjonsmessig er det bra, jeg har trent mer enn på lenge. Denne forkjølelsen her kom litt dumt, den setter meg litt tilbake, men så fort jeg får den ut av kroppen er ikke det noe problem, sier Carew.

Kjenner Tyrkia-stopperne

Heller ikke manglende matchtrening skal bli noe problem, lover lørdagens kaptein.

- Fotballmessig har jeg fått trent godt, så selv om jeg bare har spilt én kamp tror jeg det skal det gå greit. I verste fall tar det ikke mange minuttene før jeg er inne i kampen og rytmen.

Carew kjenner forsvarerne han skal opp mot fra før, og tror han har et triks eller to på lur – uten at han vil avsløre dem på forhånd.

- Jeg har spilt med Emre (Asik, Ankaraspor) i Besiktas, så han kjenner jeg jo. Jeg har spilt mot Servet (Cetin, Galatasaray) noen ganger også. Han er større fysisk, Emre er litt mindre – en god duellspiller, men en spiller som har en del svakheter som jeg ikke skal røpe her, sier Carew lurt.

- Åge er en fryd å ha som trener
SJEFEN PÅ BENKEN OG SJEFEN PÅ BANEN: Landslagstrener Åge Hareide og kaptein John Carew møtte pressen i dag. Resten av troppen fikk fri.