Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Åge fornøyd med alt

Bortsett fra at han ikke fikk en drink etter kampen.

GLASGOW (Dagbladet.no): En smørblid Åge Hareide tok seg tid til å tøyse litt med pressen etter den viktige trepoengeren i Glasgow. På spørsmål om det var noe han ikke var fornøyd med, svarte han med et stort smil:

- Jeg har ikke fått en drink ennå!

For Hareide var lettet etter en seier på bortebane. Mot et skotsk lag Norge ikke har slått siden den famøse kampen i Bergen. Da vant Norge 4-3 etter at de skotske spillerne hadde vært på fylla kvelden før.

- Det var en veldig god seier, det er ikke lett å vinne her, sier Hareide.

- Jeg er stolt av spillerne. De klarte å jobbe hardt for hverandre. Vi visste at skottene er aggressive i starten. Vi tok vekk presset ved å være kloke.

Med i kampen om VM-billett

For da Norge fikk straffen ble også Skottland redusert til 10 mann. Og ga samtidig bort litt av initiativet.

- Men vi hadde kontroll. Hadde vi vært mer presise hadde vi fått et mål til, sier Hareide, og røper med andre ord at han ikke var fornøyd med absolutt alt. Det han er fornøyd med er at Norge nå fortsatt har muligheten til å nå VM-slusspillet i 2006.

Og det er tross alt det som teller.

- Jeg tror ikke vi hadde vært sjanseløse med tap, men det hadde blitt veldig, veldig vanskelig. Selv med seier i dag blir det en kamp med Skottland, Slovenia og Hviterussland.

For Åge er nemlig overbevist om følgende:

- Skottland vinner onsdag, og da er de tilbake i kampen. Jeg tror det blir et race helt inn om andreplassen.

Tar med selvtilliten

Etter to kamper uten uttelling, har Norge nå fått tilbake selvtilliten. For Nye Norge har brutt en barriere ved å ta skalpen til Skottland. Og da ser Hareide som vanlig framover. Til onsdag.

- Nå skal vi ta med oss selvtilliten inn i et stappfullt stadion i Oslo onsdag.

- Men vi må være konsentrerte i hjemmekampen mot Slovenia. Det er en like viktig kamp, sier en glad landslagstrener til Dagbladet.no.

SMØRBLID: Eventuelt blid som smør. Åge Hareide plukket med seg tre poeng i Skottland. Og var fornøyd.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media