Åge gir Grindheim sjansen mot Sveits

Sjekk troppen her!

ULLEVAAL (Dagbladet.no): Åge Hareide presenterte i formiddag landslagstroppen til privatlandskampen mot Sveits. Som vanlig tok han ut et par av formspillerne fra Tippeligaen.

Vålerengas Christian Grindheim og Starts Alex Valencia får sjansen mot Sveits, i tillegg til de allerede etablerte Start-spillerne Kristoffer Hæstad og Marius Johnsen.

- Grindheim har vært i bildet lenge, men det handler om å ta nye spillere inn til rett tid. Nå får han sjansen i en treningskamp, og vi får testet ham ut. Det jeg har sett av Grindheim gjør at jeg tror han passer inn i min fotballfilosofi, sier Hareide til Dagbladet.no.

Hareide tok ut Hæstad til treningskampen mot Costa Rica og kvalikkampen mot Italia i juni. Han mener det er viktig å ikke ta inn for mange unge spillere samtidig.

- Vi må gjøre dette gradvis. Både for vår egen del og for å ikke tømme U21-landslaget for spillere. Petter Vaagan Moen (Ham-Kam) er en spiller som kan komme med på sikt, sier Hareide.

Han mener Christian Grindheim har en rekke spennende kvaliteter landslaget trenger.

- Han har en stor motor og arbeidskapasitet og han har den spesielle kombinasjonen av å være en god førsteforsvarer samtidig som han slår gode pasninger. Dessuten skyter han godt og vi trenger spillere med skuddstyrke i returrommet, fortsetter landslagssjefen.

Med Hæstad og Grindheim i troppen, kan det være duket for den gamle midtbaneduoen til U21-landslaget.

- Det kan være at vi prøver dem sammen, sier Hareide.

FÅR SJANSEN: Christian Grindheim er tatt ut av Åge Hareide.