- Åge har sikkert en plan

Men spillerne vet ikke hvem som starter mot Hellas.

ULLEVAAL (Dagbladet.no): Åge Hareide har bestemt seg for å tåkelegge sine taktiske valg for ikke å gi Hellas slu trenerrev Otto Rehhagel mer informasjon enn strengt tatt nødvendig.

De siste månedene har han vært åpen om laget i god tid før kamp, nå er det tilbake til hemmelighetskremmeriet. Dermed ville ikke Hareide si om dagens formasjonsøkt har noe som helst med morgendagens startellever å gjøre.

- Dere får se hva vi kommer med i morgen, sa han til pressekorpset etter dagens trening.

Han hevder det ikke nødvendigvis var så vesentlig hvilke spillere som sto hvor på banen i dag.

- Vi ser på hvilke rom vi skal angripe, hvilken måte vi skal angripe på, sier landslagssjefen.

Startet med Solli

Overraskelsen på dagens formasjonsøkt var at Jan Gunnar Solli startet som venstre indreløper i stedet for Christian Grindheim.

Underveis i økta byttet Solli plass med Steffen Iversen som startet på høyre ving i 4-3-3, og formasjonen ble også vridd mot en slags 4-4-2 med Iversen og Carew som spisser.

ÅGE OG OLAS HEMMELIGHET: Ola By Riise og Åge Hareide er sannsynligvis de eneste som vet hvilket lag som starter mot Hellas i morgen kveld. Spillerne får beskjed ved lunsjen i morgen. Foto: Scanpix
ÅGE OG OLAS HEMMELIGHET: Ola By Riise og Åge Hareide er sannsynligvis de eneste som vet hvilket lag som starter mot Hellas i morgen kveld. Spillerne får beskjed ved lunsjen i morgen. Foto: Scanpix Vis mer

Hareide så ut til å storkose seg da han kunne spille rollen som mystisk luring etter trening. Han utelukket like lite som han bekreftet. For eksempel om Steffen Iversen som indreløper.

- Steffen gir ikke bort ballen, han er god i valgene sine. Så kan andre løpe for ham, sa Hareide.

Og gliste så lurt at han holdt på å sprekke.

Får laget til lunsj

Spillerne får heller ikke vite hvem som starter før rundt lunsjbordet i morgen. Jan Gunnar Solli venter i spenning.

- Åge er en lur rev. Han har sikkert en plan, sier Brann-spilleren.

Sist han spilte fra start, var privatkampen borte mot Senegal i mars 2006. Om han får sjansen igjen nå, er han selvsagt mer enn klar for innsats.

- Hvis jeg får starte, er det selvsagt det morsomste med landslaget. Jeg er uansett nærmere nå enn før forrige kamp, sier Solli til Dagbladet.no.

- Åge har sikkert en plan

Usikker på Steffen og Grindheim

I tillegg til Hareides tåkelegging, er han også litt usikker på Steffen Iversen og Christian Grindheims fysiske form. Duoen har vært plaget med sjukdom og skader i høst, og har lite kampgrunnlag før de spilte kampen mot Moldova.

- Jeg vet ikke om de er helt restituert, sier Hareide.

Christian Grindheim garanterer at han kan gi full guffe om han får fornyet tillit.

- Kroppen er bra tatt i betraktning at jeg har vært ute lenge. Det skal ikke stå på løpskraften, men jeg forstår om han er skeptisk med tanke på at jeg har vært borte, sier Vålerenga-spilleren.

- Solli har mer fysikk

Grindheim var i motsetning til Solli ikke tatt ut i den opprinnelige troppen, men ble hentet inn da Kristofer Hæstad meldte skadeforfall.

- Grindheim er kanskje en bedre taktisk spiller enn jeg er, mens mine styrker er å drive gjennom ledd, løpsstyrken og duellene, mener Solli.

Grindheims analyse om forskjellene er ikke helt ulik:

- Solli har kanskje litt mer fysikk enn meg, mens jeg er mer kreativ, sier han.

PÅ LAGET? Jan Gunnar Solli var inne i førsteelleveren under formasjonsøkta på Ullevaal i dag.
PÅ BENKEN? Mens Christian Grindheim var på det gule laget som sparret mot førsterekka i 4-3-3.