Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Åge Hareide bekreftet som ny dansk landslagssjef

Kalt «Den lille Drillo».

NY SJEF: Åge Hareide er Danmarks nye landslagssjef. Foto: NTB Scanpix
NY SJEF: Åge Hareide er Danmarks nye landslagssjef. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Åge Hareide ble i dag presentert som Danmarks nye landslagssjef.

- Jeg har holdt meg oppdatert på dansk fotball i min tid i Malmö FF. Jeg kjenner godt til spillerne, sier Hareide, som forteller at han flere ganger har vært i Danmark og sett kamper.

Internasjonal erfaring, fra landslag og klubbfotball. God kjennskap til dansk fotball, gode resultater og en trener med lederbakgrunn, var noen av DBUs krav til ny landslagssjef.

Hareide forteller at han skal bosette seg i København, og bruke mye tid på å reise rundt og se på aktuelle landslagsspillere. Han bekreftet at han også anser det som større å bli landslagssjef i Danmark enn i Norge.

Kalt «Den lille Drillo» På pressekonferansen ble 62-åringen kalt «Den lille Drillo» av danskene.

- Drillo har jeg aldri blitt sammenlignet med tidligere. Han er jo også lavere enn meg, sa en spøkefull nordmannen.

Bekreftelsen som kommer etter uker med mye spekulasjoner. 62-åringen ga beskjed i forrige om at han kom til å gi seg som trener for Malmö.

For to dager siden ledet han det svenske laget i sin siste kamp - som endte med et pinlig 8-0-tap for Real Madrid i Champions League.

Åge Hareide og Det danske fotballforbundet (DBU) har blitt enige om en toårskontrakt, med mulighet for forlengelse i ytterligere to år.

Gode unge spillere - Jeg vet Danmark har mange gode spillere, og gode unge spillere på vei opp, sier Hareide og skryter av fotballtradisjonene i landet

Ryktene om at Hareide var aktuell for den danske landslagssjefstolen dukket opp i midten av november, kun én måneds tid etter at ryktene om at han var aktuell som svensk landslagssjef svirret.

Åge Hareide har hatt stor suksess i Malmö, hvor han har tatt seriegull, og tatt klubben til Champions League to ganger.

62-åringen var norsk landslagssjef fra 2003 til 2008. Nordmannen har også tidligere vært trener for flere klubber i Danmark og Sverige, i Helsingborg to ganger og Brøndby.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!