Åge Hareide etter straffenekt mot Atletico: - Jeg er forbanna

Sjansesløseri.

• Malmö-Atletico Madrid 0-2 (0-1)

(Dagbladet): Etter oppgjøret for to uker var det få som levnet Skandinavias Champions League-håp de store sjansene mot de regjerende spanske seriemesterne.

Malmö holdt lenge, men etter hvilen satte spanjolene inn fem mål i det som endte med en fullstendig overkjøring av Åge Hareides menn.

Tallene ble langt fra like stygge i kveld, men etter scoringer av Koke og Raul Garcia ble det likevel nederlag for de lyseblå tross mange store muligheter de kommer til å gremmes over en stund.

- Jeg er forbanna Åge Hareide var mildt sagt irritert etter kampen over at Malmö ikke fikk straffe helt i starten av den andre omgangen.

- Jeg er forbanna på at dommeren ikke gir straffe. Den handsen er såpass stor at det skulle gitt oss straffe. Jeg spurte fjerdedommeren om han ikke ser det, men man skal være litt forsiktig med å si ifra sånn. Man kan fort få straff, sier han til Viasat etter kampen.

Dermed begynner håpet om avansement, selv til Europaligaen, å svinne for Hariede og kompani. Mye kan tyde på at de trenger et resultat hjemme mot Juventus i neste runde etter at de italienske mesterne slo Olympiakos 3-2.

FORTVILER: Anton Tinnerholm fortviler over forspilte sjanser mot Aletico Madrid. Foto: EPA/ANDREAS HILLERGREN/NTB SCANPIX
FORTVILER: Anton Tinnerholm fortviler over forspilte sjanser mot Aletico Madrid. Foto: EPA/ANDREAS HILLERGREN/NTB SCANPIX Vis mer

- Vi må ta med oss det som vi gjør bra - blant annet at vi har et bedre ballinnehav. Det er verdt å ta med seg for da våger vi å spille. På 1-0 levde kampen virkelig. Jeg var ikke misfornøyd med førsteomgangen. Atletico Madrid er et godt lag. Nå må vi bare satse alt på å slå Juventus. Her hjemme kan vi presse enhver motstander.

Tamt Det ble alt annet enn en fartsfylt åpning på Swedbank Stadion. Stadiouret viste faktisk hele 20 minutter før man kunne notere den første streken i sjanseprotokollen da Raul Garcia avsluttet et fabelaktig angrep på høyrekanten.

Heldigvis på vertene var målvakt Robin Olsen med på notene, og fikk avverget. Like heldig var han ikke ti minutter senere.

Igjen skjedde det på høyrekanten da Juanfran løp fra hele Malmö, og fant Koke foran målet med en milimeterpresis pasning. Playmakeren gjorde ingen feil, og satte ballen i mål på direkten. Gjestene i tet.

Men selv om Atletico Madrid ikke produserte allverden, var det enda mer sjansefattig fra vertene i en førsteomgang som ebbet ut i 0-1 og etter alle solemerker en opphetet pauseprat fra Hareide.

Store sjanser Og innledningsvis så det ut til at den virket. Allerede fire minutter etter hvilen holdt Anton Tinnerholm på å gjenopprette regnskapsbalansen da han fikk klokkeren treff på ballen, men i stedet for nettmasker traff han Diego Godin.

Ikke lenge etterpå var Markus Rosenberg enda nærmere da han smalt returen fra et frispark som hadde gått i muren rett i stolpen. Dommer Mark Clattenburg ignorerte også hjemmelagets straffeappell ved to anledninger.

Offensiven dabbet av noe etterhvert som omgangen skred fram, og igjen viste Atletico Madrid hvor giftige de kan være.

FRUSTRERT: Åge Hariede måtte nok en gang innse at Atletico Madrid ble et lite hakk for vasse for hans Malmö, selv om svenskene var langt bedre med på notene på eget gress i kveld. Foto: EPA/ANDREAS HILLERGREN/NTB SCANPIX
FRUSTRERT: Åge Hariede måtte nok en gang innse at Atletico Madrid ble et lite hakk for vasse for hans Malmö, selv om svenskene var langt bedre med på notene på eget gress i kveld. Foto: EPA/ANDREAS HILLERGREN/NTB SCANPIX Vis mer

Nok en gang rev Juanfran seg løs på høyrekanten, og Raul Garcia fikk en enkel jobb med å banke inn 0-2 etter en svak klarering i feltet.

Vertene klarte aldri å svare, og Diego Simeones menn kan ta med seg nok en trepoenger tilbake til varmere strøk. Malmö på sin side må nå lever mot selveste Juventus.

ROLIGE FORHOLD: Diego Simeone i usedvanlig rolig positur på sidelinja i Malmö. Foto: REUTERS/Andreas Hillergren/TT News Agency/NTB Scanpix
ROLIGE FORHOLD: Diego Simeone i usedvanlig rolig positur på sidelinja i Malmö. Foto: REUTERS/Andreas Hillergren/TT News Agency/NTB Scanpix Vis mer