TAKTIKER: At Åge Hareide er en rutinert taktiker som bruker pressen til sin fordel tviler ingen på. Sånn sett er det kanskje en kompliment å bli kalt «Skandinavias José Mourinho». Foto: NTB Scanpix
TAKTIKER: At Åge Hareide er en rutinert taktiker som bruker pressen til sin fordel tviler ingen på. Sånn sett er det kanskje en kompliment å bli kalt «Skandinavias José Mourinho». Foto: NTB ScanpixVis mer

Åge Hareide kalles for «Skandinavias Mourinho» før trenerduellen mot Deila

- En mann folk hører på.

Følg Celtic - Malmö her fra klokka 20.45!

GLASGOW (Dagbladet): Om noen få timer braker det løs i Glasgow når Celtic møter Malmö i den første av to playoff-kamper til årets Champions League.

Kampen byr samtidig på kanskje den største trenerduellen noensinne, når Ronny Deila (39) og Åge Hareide (61) - to managere i hver sin ende av karrieren - leder hvert sitt lag i kveld.

LAR SEG IKKE LURE: «Mikael Lustig lar seg ikke lure av 'mind games' fra Malmös Mourinho», skriver Evening Times i dag. Faksimile: EVENING TIMES
LAR SEG IKKE LURE: «Mikael Lustig lar seg ikke lure av 'mind games' fra Malmös Mourinho», skriver Evening Times i dag. Faksimile: EVENING TIMES Vis mer

Kampen, som kan være verdt opp mot 200 millioner kroner for vinneren, får naturlig nok mye spalteplass i de skotske avisene i dag.

At skottene forventer mye av Ronny Deilas Celtic er ikke akkurat en overdrivelse.

Lustig-fokus I Evening Times er det tidligere Rosenborg-spiller, Celtic-back Mikael Lustig, som får mest spalteplass.

I et intervju sammenlikner den svenske landslagsspilleren Åge Hareide med Chelsea-sjef José Mourinho, noe journalist Neil Cameron - forståelig nok - gjør et stort poeng ut av.

- INTE SJUK...: Daily Mail skriver at svenskene er lei av å få Europacup-bank av Mikael Lustig. Faksimile: SCOTTISH DAILY MAIL
- INTE SJUK...: Daily Mail skriver at svenskene er lei av å få Europacup-bank av Mikael Lustig. Faksimile: SCOTTISH DAILY MAIL Vis mer

«Mikael Lustig tror ikke lagkompisene i Celtic lar seg lure av 'mind games' fra Skandinavias svar på José Mourinho», skriver Cameron i ingressen.

Avisa skriver videre at Hareide har hatt flere forsøk på å psyke ut Celtic før kveldens storkamp, og at «det er umulig å ikke ha vært borti Hareide hvis du er involvert i fotballen i den delen av verden (Skandinavia). (...) Han er en mann folk hører på.».

Hareide-skryt I intervjuet skryter Lustig av den tidligere norske landslagssjefen:

- Jeg liker ham som type. Du kan se noe av det samme i Mourinho. Noen ganger snakker han til spillerne sine gjennom media. Han ønsker å være helt sikker på at spillerne sine har trua.

GOD STATISTIKK: Også Daily Record omtaler Mikael Lustigs gode statistikk mot svenske lag. Faksimile: DAILY RECORD
GOD STATISTIKK: Også Daily Record omtaler Mikael Lustigs gode statistikk mot svenske lag. Faksimile: DAILY RECORD Vis mer

- Det er en del av fotballen. Han viser Celtic respekt, men målet hans er å tydeliggjøre overfor sine egne spillere at de ikke skal være redde og at de skal spille med selvtillit, sier Lustig, ifølge Evening Times.

Også storavisa Daily Mail gir Lustig mye spalteplass før oppgjøret mot egne landsmenn i kveld. Avisa skriver om backens gode statistikk mot svenske lag både som RBK- og Celtic-spiller.

- Må være modige Også tidligere Haugesund-spiss Nikola Djurdjic omtales i en egen sak. Daily Mail hevder nemlig at Malmö-spilleren var nær en overgang til nettopp Celtic for to år siden.

Avisas «chief football writer», Stephen McGowan, skriver at Celtic må være modige og tørre å spille sitt eget spill på Celtic Park i kveld.

- BARE SNAKK: I kveld får vi se om Åge Hareide bare har det i kjeften, etter Daily Express' tankegang. Faksimile: DAILY EXPRESS
- BARE SNAKK: I kveld får vi se om Åge Hareide bare har det i kjeften, etter Daily Express' tankegang. Faksimile: DAILY EXPRESS Vis mer

Daily Record er inne på noe av det samme. Journalist Craig Swan skriver nemlig at Deila ber Celtic-spillerne om å tørre å vise hva de kan i kveld. Avisa viser også til Lustigs gode statistikk mot svenske klubblag.

The Scottish Sun skriver også om at Celtic må være modige i kveld for å kunne ta seg videre til Champions League.

- Sjanseløse Tabloidavisa gjengir også mange av Åge Hareides utspill under pressekonferansen i går kveld under tittelen «Det er ikke personlig». Saken handler også om Ronny Deilas gode statistikk så langt mot Hareide, noe skottene håper fortsetter i kveld.

Daily Express er inne på det samme som flere av de andre skotske avisene i dag. Iain Macfarlane skriver i avisas hovedsportssak at Ronny Deila mener Malmö er sjanseløse om Celtic får spillet sitt til å sitte i kveld.

LURING: José Mourinho vet et og annet om mind games. Foto: NTB Scanpix
LURING: José Mourinho vet et og annet om mind games. Foto: NTB Scanpix Vis mer

• Celtic-Malmö spilles klokka 20.45 norsk tid i kveld. Kampen sendes på Viasat 4. Returkampen går tirsdag til uka.

MODIGE SKOTTER: The Sun siterer Ronny Deila på at Celtic må være modige i kveld. Faksimile: THE SCOTTISH SUN
MODIGE SKOTTER: The Sun siterer Ronny Deila på at Celtic må være modige i kveld. Faksimile: THE SCOTTISH SUN Vis mer