Åge Hareide kastet ut kona

Fikk ikke forstyrre oppkjøringa til Salzburg-kampen.

UT MED KONA: Ikke en gang kona til Åge Hareide får lov til å forstyrre treneren før Malmös mesterligaduell med Salzburg. Nordmannen sier han har funnet svakheter hos den østerrikske storklubben. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
UT MED KONA: Ikke en gang kona til Åge Hareide får lov til å forstyrre treneren før Malmös mesterligaduell med Salzburg. Nordmannen sier han har funnet svakheter hos den østerrikske storklubben. Foto: Christian Roth Christensen / DagbladetVis mer

Ikke en gang kona til Åge Hareide får lov til å forstyrre treneren før Malmös mesterligaduell med Salzburg. Nordmannen sier han har funnet svakheter hos den østerrikske storklubben.

Hareides Malmö spilte 0-0 mot Gefle i helgen og styrer mot klubbens annet gull på rad. Med ti kamper å spille har laget et åtte poengs forsprang til AIK, men denne uken handler det meste om mesterligakvalifiseringen.

Svenskene møter tirsdag Salzburg på bortebane, og skal man tro Hareide har han gjort en stor jobb når det gjelder å analysere den østerrikske klubben.

- Jeg har til og med sendt kona hjem for å være i fred når jeg forbereder meg. Hun ble kastet ut og har reist på fjellet i Norge. I slike tilfeller går jeg inn i en boble og bruker mye tid på detaljer, sier han ifølge Expressen.

- Funnet svakheter Salzburg vant serien suverent sist sesong og har i sommer fått en forrykende start. På fem kamper har de like mange seirer og en vanvittig målforskjell på 24-1.

- Jeg har funnet svakheter hos motstanderen. De skal vi utnytte, sier Hareide.

Den tidligere landslagssjefen sier den siste tiden har vært hektisk. Mye tid har gått til å bli kjent med Salzburg.

- Det handler om å se hvor vi kan straffe motstanderen. Skal vi ligge bakpå og vente på kontringer? Skal vi bruke spillere som kan være farlige med direkte spill? Skal vi prioritere luftstyrke eller kjappe føtter? Det finnes mange muligheter. I tillegg teller dagsformen.

Ber om hjelp av fansen Hareide, som egentlig hadde gitt seg som trener før Malmö tok kontakt i fjor høst, sier et godt resultat i Østerrike vil gi fansen troen på mesterligaspill. Det er belønningen for laget som går seirende ut av dobbeltmøtet.

I forrige runde tapte MFF 2-4 borte for Sparta Praha, men tok seg videre på bortemål med seier 2-0 i hjemmekampen.

- Får vi et godt resultat borte, kommer vi til å fylle stadionet her. Følelsen fra hjemmekampen mot Praha, med den lyseblå veggen. Jeg har aldri vært i himmelen, men det er nok slik det føles, sier han.

Valon Berisha er uaktuell for Salzburg i møtet med Malmö. Han ødela korsbåndet i sommer og er antakeligvis borte til rundt nyttår.

(NTB)