Daniel Wass ikke med til VM

Åge Hareide kuttet La Liga-stjerne fra VM-troppen - skaper reaksjoner

Celta Vigo-spilleren var i assisttoppen i La Liga denne sesongen. Likevel får han ikke plass i Åge Hareides danske landslagstropp. Selv om han er en av Danmarks beste spillere, har Petter Veland forståelse for hvorfor Hareide har valgt å ikke ta ham med til Russland.

VRAKES: Celta Vigos Daniel Wass får ikke være med til Russland. Foto: REX/Shutterstock
VRAKES: Celta Vigos Daniel Wass får ikke være med til Russland. Foto: REX/Shutterstock Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er snart klart for VM i Russland, og Åge Hareide kuttet i går den danske bruttotroppen fra 35 til 27 spillere.

Blant de som ikke fikk plass i den foreløpige troppen, som etter hvert skal ned til 23, var Celta Vigos Daniel Wass. Vingen, som er søskenbarn med tidligere RBK-spiss Nicki Bille Nilsen, mistet plassen i troppen.

Det har skapt reaksjoner på sosiale medier.

En annen på Twitter skriver:

«Når Hareide dropper Daniel Wass som en av de første, så må Danmark ha et vanvittig sterkt landslag. #vmdk», delte en tydelig misfornøyd danske.

- Hareide har nok gjort sine vurderinger

Viasats fotballekspert på La Liga og Champions League, Petter Veland, sier han forstår de som vil ha med Daniel Wass til VM, men skjønner at Hareide har tatt det valget han har gjort.

- Fotballfaglig er det ikke tvil om at Daniel Wass er mer enn god nok for den danske VM-troppen. Han er topp fem-topp sju spillere de har i Danmark.

- Samtidig har han ikke nytt tillitt under Hareide, det er lenge siden han har spilt for landslaget, og derfor kom ikke dette som noen bombe at han ikke er med. Hareide har nok gjort sine vurderinger og kommet fram til at det er best at han ikke er i troppen, sier Veland til Dagbladet.

Veland synes likevel det er rart at indreløperen fikk plass i bruttotroppen, for så å bli vraka.

- Det virker å være en dør satt på gløtt av Åge, også ender det med at han ikke får være med likevel. Det er rart. Hva som har skjedd rundt uttaket er det bare de to som vet, sier han videre.

Slitt med å tilpasse seg

Til tross for at uttaket har skapt debatt i Danmark, har Wass aldri spilt seg til en fast plass på det danske landslaget, verken under Hareide eller under Morten Olsen. Allerede i januar ble det fastslått at 28-åringen langt fra var garantert noen plass i Hareides tropp. Nettopp derfor burde ikke konklusjonen komme som et sjokk, mener Veland.

Etter at Åge Hareide tok over i 2016, har den tidligere Brøndby-spilleren bare blitt benyttet i totalt 91 minutter.

- Åge Hareide synes Daniel Wass er en god spiller, det vet jeg. Men ting tyder på at det kan ha skjedd noe i kulissene vi ikke vet om.

- Wass meldte blant annet forfall med skade bare et par dager før en landskamp i fjor, før han spilte for Celta like etter. Sånne ting er med på å bidra til spekulasjoner om at det kan være noe som murrer.

- Dette koker ned til personligheter og hva Hareide vurderer når han skal sette sammen en tropp som skal bo sammen så lenge, og presentere sammen i et mesterskap, mener fotballeksperten.

- Framstår Daniel Wass som en kranglete type?

- Nei, det inntrykket sitter i alle fall ikke jeg med. Alle rapporter fra Celta tyder på at han ikke er en sånn person. Jeg har et bra inntrykk av ham, sier 30-åringen fra Odda.

Strålende sesong

Daniel Wass har levert en svært god sesong for Celta Vigo, og står med imponerende 13 målpoeng på 34 kamper i La Liga. Veland legger ikke skjul på at det er en mann Danmark hadde hatt bruk for ute på banen.

- Han har gjort det så bra at flere spanske eksperter har han på benken når de skal sette opp årets lag fra sesongen som gikk. Og alle som ser en La Liga-kamp en gang i ny og ne vet at konkurransen der er knallhard, sier han.

Han trekker fram samarbeidet Wass har hatt med spillere som Iago Aspas som spesielt fruktbart.

- Han passer ekstremt godt inn i måten Celta spiller på, og har hatt et bra samarbeid med spillerne foran seg på banen denne sesongen.

- Ja, han har mange målpoeng, men om man hadde sett statistikker på hvem som er tredjesist på ballen, ville han ha havnet helt i toppen blant alle spillerne i La Liga, sier Veland.

Ryktes til storklubb

Wass har levert så godt for Celta Vigo i år, at han nå linkes til storklubben Valencia. Det vil i så fall bety spill i Champions League for 28-åringen.

- Han har selv vært ute i både danske og spanske medier og presisert at han nå føler seg klar for å ta det neste steget, og gjerne vil spille Champions League.

- Nå som VM ryker for ham, tror jeg denne overgangen kommer i stand ganske raskt, og at vi får se han på Mestalla neste sesong, sier Veland om ryktene rundt dansken.

Veland presiserer at om overgangen går i boks, vil vi neppe få se Wass i hans vante indreløper-rolle.

- I Valenica kjører de et strengt regime med en fast 4-4-2. Lagets svakeste ledd for øyeblikket er høyreback Martín Montoya, så det kan være mulig at han er tiltenkt en rolle som en offensiv back.

- Ellers er han en potet som kan brukes stort sett overalt. Valencia må uansett ikke bare styrke elleveren, men bredden i troppen, siden de nå skal inn i Champions League, sier Veland.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer