- Åge Hareide ny landslagssjef for Danmark

Det melder danske medier.

LANSERES SOM DANSKENES NYE SJEF: Åge Hareide er i ferd med å forlate Malmö.  Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
LANSERES SOM DANSKENES NYE SJEF: Åge Hareide er i ferd med å forlate Malmö. Foto: Christian Roth Christensen / DagbladetVis mer

(Dagbladet): Åge Hareide (62) blir ny landslagssjef for Danmark. Det skriver både dansk TV 2 og avisen Politiken.

- Jeg erfarer at Det danske fotballforbundet og Hareide kun har formelle ting igjen å diskutere og at kontrakten signeres en av de kommende dagene, sier dansk TV 2s fotballkommentator Flemming Toft.

Hareide var i går på tribunen i København da Danmark misbrukte muligheten til å ta seg til EM, etter et 4-3-tap sammenlagt for Sverige i playoffen til neste sommers sluttspill i Frankrike. Det fikk Morten Olsen (66) til å trekke seg umiddelbart som danskenes sjef.

- Det vil være en ære å bli trener for det danske landslaget, sa Hareide til Politiken 2. september.

Flere gode grunner Olsens avgang var ikke overraskende, og det har derfor lenge blitt spekulert på hvem som kom til å ta over det danske landslaget. Hareide og FC København-trener Ståle Solbakken har begge vært nevnt som aktuelle kandidater.

Nå ser det altså ut til at førstnevnte har landet den attraktive jobben.

Hareide har ikke besvart Dagbladets henvendelser onsdag morgen. Det er likevel flere åpenbare grunner til at 62-åringen ville sett på Danmark som et interessant alternativ.

- Talentmassen er imponerende. Det er et generasjonsskifte på gang. Mange dyktige og godt utdannede spillere rykker frem og vil prege landslaget i årene som kommer. Vi så det gode U21-landslaget i EM-sluttspillet, og Danmark har mange spillere å velge mellom for en trener, sa Hareide til Politiken for to måneder siden.

Erfaring fra Danmark Etter å ha tatt hans nåværende klubb, svenske Malmö, til Champions League-gruppespillet to sesonger på rad, gjør en 5. plass i Allsvenskan at 2015 forløper uten Zlatan Ibrahimovics tidligere lag i Europa.

Hareide har samtidig erfaring fra Danmark, etter å ha ledet Brøndby fra 2000-2002.

Verken nordmannen eller det danske fotballforbundet har ønsket å bekrefte Politikens opplysninger overfor avisen.