Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Åge Hareide ny trener i Malmö

- Jeg liker presset veldig godt.

NY UTFORDRING:
Åge Hareide blir hovedtrener i Malmö.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
NY UTFORDRING: Åge Hareide blir hovedtrener i Malmö. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Åge Hareide blir ny hovedtrener i den svenske fotballklubben Malmö. Det skriver klubben på sin egen hjemmeside.

- Han var tidlig på listen vår over aktuelle kandidater. Jo mer vi analyserte, og jo flere vi møtte, ble det klarere at Åge ville være rett mann. Han viste også en tydelig vilje til å komme hit, noe som kjennes viktig, og jeg er veldig glad for å ønske ham velkommen til MFF, står det i pressemeldingen.

- Dette blir den største utfordringen i min trenerkarriere. Det kjennes fantastisk å få trene et så talentfullt lag som MFF, som også har en fin tradisjon og historie. Jeg ser veldig fram til denne utfordringen, sier Hareide selv til klubbens hjemmeside.

Malmö er regjerende mester i Allsvenskan, og det blir derfor et stort press på nordmannen allerede neste sesong.

- Det liker jeg veldig godt. Det er ingen svensk mester som vinner andre året. Så det blir en utfordring. Jeg trives veldig godt med det, sier Hareide til Dagbladet.

Han forteller at har en løpende kontrakt med klubben, som begge parter kan si opp.

Tilbake til Sverige Ved to anledninger har sunnmøringen trent den svenske klubben Helsingborg, senest i 2012. Nå blir det altså en retur til Allsvenskan for den tidligere norske landslagstreneren.

Etter at tidligere Malmö-trener Rikard Norling ble klar for Brann, åpnet det seg en jobb i Malmö for Hareide. På spørsmål om hvor godt han kjenner til spillerne, svarer han:

- Jeg kjenner de relativt bra. Jeg må selvsagt kikke nærmere på dem.

Takket for seg Åge Hareide takket i utgangspunktet for seg i fotballen etter sin forrige periode i Sverige, men innrømmer at han savner fotballen. Seinest på mandag sa han til Dagbladet at trenerjobben i Molde var interessant.

- Den nerven og adrenalinkicket man får under en fotballkamp finner du ikke andre steder, sier 60-åringen.

Han var i mellomtiden ansatt som daglig leder i Aukra næringsforum.

Ny sportssjef Hareide har vært trener i Molde, Rosenborg, Viking, danske Brøndby og de to svenske klubbene Helsingborg og Örgryte. I tillegg var han norsk landslagssjef fra 2003 til 2008. Som spiller var han i Hødd, Molde, Manchester City og Norwich.

Per Ågren har samtidig etter tre år valgt å gå av som sportssjef i Malmö og etterfølges av Daniel Andersson, skriver klubben.