Åge Hareide slår tilbake etter skattesvik-beskyldningene

Mener Finansavisen burde sjekket fakta.

MENER FINANSAVISEN BURDE SJEKKET FAKTA:  Vikingtrener Åge Hareide. Foto: Scanpix
MENER FINANSAVISEN BURDE SJEKKET FAKTA: Vikingtrener Åge Hareide. Foto: ScanpixVis mer

||| (Dagbladet): Vikings fotballtrener Åge Hareide pryder Finansavisens forside idag, etter at bostyret etter konkursen i selskapet Kron, mener Hareide har vært delaktig i ulovlig uttak av penger fra selskapet og planlegging av skatteundragelser.

Nå slår Hareide tilbake i en pressemelding, og sier at han ikke lenger var aksjonær i de involverte selskapene da transaksjonene fant sted.

- Dersom Finansavisen hadde tatt seg bryet med å sjekke fakta, ville de oppdaget at jeg ikke var aksjonær i Nivaa da den påstått ulovlige transaksjonen fant sted, sier Hareide i pressemeldingen.

Den tidligere landslagssjefen sier han solgte alle sine aksjer i selskapet 2. oktober 2007, før den omdiskuterte transaksjonen skal ha funnet sted.

- Ferdig med saken Hareide mener saken ikke vil påvirke arbeidet hans i Viking i annen grad enn at det har kostet ham en del tid i dag.

- Det påvirker ikke mer enn at jeg har måttet bruke ettermiddagen til å få fram hva som er nøyaktig informasjon i denne saken. Slike beskyldninger går ut over familien min, folk rundt meg, og meg selv, sier han til Rogalands Avis.

Hareide sier at han fra sin side anser seg som ferdig med saken.

Viking-direktør Bjarne Berntsen sier til Dagbladet at han mener saken ikke har noe med Viking å gjøre, og at den ikke vil få betydning for Hareides ansettelsesfothold til klubben.

Her er hele pressemeldingen fra Åge Hareide I dagens utgave av Finansavisen hevder avisen at Hareide er mistenkt for å ha vært delaktig i ulovlig uttak og planlagt skatteunndragelse i tilknytning til konkursen i Kron. Ved siden av de to gründerne bak Kron, hadde Hareide en mindre aksjepost som utgjorde om lag 4 prosent av aksjene i selskapet. Kron ble slått konkurs i april 2009. Hareide avviser at han skal ha vært involvert i eller hatt kjennskap til transaksjonen Finansavisen omtaler.

- Finansavisens påstander er basert på grove faktafeil. Avisen hevder at jeg skal ha vært delaktig i brudd på aksjeloven og planlagt skatteunndragelse i forbindelse med salg av et elektronisk handelssystem fra selskapet Nivaa til Kron. Dersom Finansavisen hadde tatt seg bryet med å sjekke fakta, ville de oppdaget at jeg ikke var aksjonær i Nivaa da den påstått ulovlige transaksjonen fant sted, sier Hareide.

Åge Hareide hadde tidligere en aksjepost som utgjorde 2,4 prosent av aksjene i Nivaa. Hareide solgte imidlertid alle sine aksjer i Nivaa allerede den 2. oktober 2007, lenge før den omtalte transaksjonen skal ha funnet sted. Sluttseddelen for salget av Hareides aksjepost i Nivaa viser at oppgjøret for aksjene beløp seg til 74 914 kroner.

- Jeg har ingen kjennskap til transaksjonen Finansavisen viser til, rett og slett fordi jeg på det angivelige tidspunktet for transaksjonen for lengst hadde solgt meg ut av Nivaa. Følgelig har jeg verken mottatt eller tjent en eneste krone i tilknytning til noen transaksjon mellom Nivaa og Kron, sier Hareide. Hareide legger til at han følgelig på ingen måte har vært involvert i brudd på aksje- eller skatteloven.

Åge Hareide vil ikke gi ytterligere kommentarer i saken utover denne meldingen.

Faksimile: Finansavisen i dag.
Faksimile: Finansavisen i dag. Vis mer