Åge Hareide om Norge-jobb:

Åge Hareide utelukker ikke en ny tørn som Norges landslagstrener

9. desember 2008 kastet Åge Hareide kortene på Ullevaal Stadion. Nå åpner Danmarks landslagstrener døra for et comeback med Norge i 2020.

ÅPEN FOR NORGE: Åge Hareide forteller til Dagbladet at han ikke vil utelukke et comeback som norsk landslagssjef dersom sjansen byr seg. Foto: Christian Ridder Nielsen
ÅPEN FOR NORGE: Åge Hareide forteller til Dagbladet at han ikke vil utelukke et comeback som norsk landslagssjef dersom sjansen byr seg. Foto: Christian Ridder Nielsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KØBENHAVN (Dagbladet): 15. mai tar Åge Hareide ut Danmarks VM-tropp, 23. mai starter oppkjøringa i Helsingør og 16. juni leder Danmarks norske landslagstrener laget ut til karrierens første VM-kamp, Peru-Danmark i Saransk.

Danmarks VM-åpning blir en milepæl og enda et høydepunkt i Åge Hareides suksessrike karriere.

Å si at han gleder seg er en underdrivelse.

- Jeg har aldri opplevd det før, sier han.

- Selvfølgelig er det stort. Og når dette er gjort og vi begynner på nytt til høsten er det bare et EM-sluttspill som mangler.

- Klarer vi det har jeg opplevd alt.

Taktisk seier

Åge Hareide har gjort underverker med Danmark. Han har til og med fått dem til å like det de trodde de hatet mest på jord, fjellape-fotball. Da Danmark trengte en taktisk genistrek for å slå Polen i VM-kvalifiseringen hjemme i Parken var det nemlig direkte angrepsspill uten dilldall «langs jorden» som var veien. Da Danmark slo Polen 4–0 var det norske langballer og dueller rundt andreballen som vant kampen. Pluss en verdensstjerne selvfølgelig, Tottenhams Christian Eriksen, og noen lagkamerater godt over det skandinaviske gjennomsnittet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer