TO AVGJØRENDE KAMPER:  Denne uken spiller Åge Hareides Malmö avgjørende kamper både i Champions League-kvalifiseringen og den hjemlige serien. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
TO AVGJØRENDE KAMPER: Denne uken spiller Åge Hareides Malmö avgjørende kamper både i Champions League-kvalifiseringen og den hjemlige serien. Foto: Christian Roth Christensen / DagbladetVis mer

Åge Hareides skjebneuke: - Taper vi kan vi gå til en gullsmed hvis vi vil ha gull

Malmö spiller for Champions League og seriegull.

(Dagbladet): Åge Hareide er i gang med en av sine viktigste uker som Malmö-trener. De to kampene denne uka kan på mange måter definere sesongen til fjorårets svenske mester.

Onsdag gjester Red Bull Salzburg Swedbank stadion i Malmö. Østerrikerne med Valon Berisha og Håvard Nielsen på laget vant 2-0 i det første oppgjøret. Med andre ord er det bare en snuoperasjon som kan gi Hareide et nytt Champions League-eventyr.

- Alle uker er viktige, men jeg synes nesten det var viktigere i fjor. Vi var i samme situasjon da mot Praha. Vi lå under med to mål og folk mente vi var ute allerede. Vi har slått nedenfra før og vil gjøre det igjen, sier Åge Hareide et lengre intervju med Expressen.

Da tapte Hareides menn 4-2 i Praha før de vant 2-0 hjemme og tok seg til playoff-runden. Der tapte de for Salzburg borte, før en 3-0-seier hjemme sikret Champions League-spill for første gang i klubbens historie.

Klarer svenskene å eliminere Salzburg igjen vil de være minst sikret Europa League-gruppespill.

- Kortsiktig tenkt vil en seier mot Salzburg og Göteborg gi oss et stort løft.

Kjøpe gull hos gullsmed Mens skjebnen i Europa avgjøres onsdag, kan serien på mange måter være tapt søndag allerede. Med tolv runder igjen topper IFK Göteborg med 38 poeng. Malmö ligger fem plasser bak med sju poeng mindre.

- Om dere taper mot Göteborg søndag, er gullet utenfor rekkevidde da?

- Da blir det fryktelig vanskelig. Da får man nesten kjøpe et gull. Da får man gå til en gullsmed i stedet. Det er ikke det samme. Det vet spillerne, det vet jeg og det vet Göteborg, svarer Hareide.

61-åringen er klokkeklar på at ansvaret for formsvikten ligger hos han.

Norskduoen har slitt De siste seks seriekampene har gitt stusslige seks poeng. Alt virket lovende etter en herlig start på sesongen. I spissen for suksesstarten var duoen Magnus Wolff Eikrem og Jo Inge Berget.

Men utover i sesongen har det lugget mer for duoen som var med å kapre bronsemedaljen under U21-EM i Israel for to år siden.

Begge har måtte finne seg i å bli satt ut av laget. I det første møtet med Salzburg satt begge på benken fra start.

- Man kan komme i tyngre perioder både i livet og i sesongen. Det gjør man nesten uansett, men det merkes ikke om laget gjør det bra, sier Hareide og trekker fram Magnus Eriksson, som i fjor hadde en svak periode får han slo tilbake.