- Åge kan avgjøre

14 proffklubber så Magne Hoseths praktkamp mot Russland. Nå gir midtbaneeleganten Åge Hareide avgjørende innflytelse på karrierevalget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Det er helt uaktuelt for meg å signere en avtale med en ny klubb, uten at Åge Hareide eller Reidar Vågnes (red.anm Molde-trener) er enige i at det er lurt, sier Hoseth til Dagbladet.

Gutten som i mange år har higet etter spill i utlandet har plutselig fått et nytt perspektiv på fotball-livet.

- Det ville være dumt å ikke la Hareide være med og ta en slik avgjørelse, tatt i betraktning den erfaringen han selv har som spiller og trener i utlandet. Men før det foreligger et tilbud, så orker jeg ikke bruke mer energi på dette.

Absolutt krav

Hoseths uttalelser er som musikk i ørene på Hareide, som ikke nødvendigvis tror at Hoseth er tjent med å bytte klubb allerede til sommeren.

- Det kommer veldig an på, og jeg skal være forsiktig med å komme med føringer her. Jeg håper bare at Magne og eventuelt Morten Gamst Pedersen lytter til råd fra flere enn bare én enkelt agent, sier Hareide.

Landslagssjefen var full av lovord om midtbanejuvelen etter kampen mot Russland som innbrakt Hoseth en nier på Dagbladets spillerbørs, og en åtter på VG-børsen.

- Jeg ga ham vimpelen på banketten som vår viktigste spiller. Han fortjener ros.

Men: Hareide sender likevel følgende advarsel til Magne Hoseth.

- Neste kamp har Magne bare én oppgave. Han skal være minst like god, eller bedre. Det er et absolutt krav, tordner han.

- Og det har du sagt til ham?

- Nei, jeg sender budskapet gjennom dere i media. Og det gjelder allerede mot Viking på stadion i morra. Jeg sitter på tribunen, og da kan ikke Magne gjemme seg bort, eller klø seg på leggen, hvis det begynner å gjøre vondt. Han må prestere.

Null shopping

Og Hareides knallharde krav inspirerer Hoseth.

- He, he, så det sier Åge, ja. Han kan være helt rolig. Jeg skal brette om ermene og ta i et tak. Det er ikke noe problem for meg lenger, sier Hoseth like bråkjekt.

For gutten har sine metoder.

- Nå skal jeg hjem og se kampen på video, analysere min egen innsats, og forsterke både de gode og dårlige tingene. Det er fast rutine etter hver kamp.

Det eneste som gikk galt for Hoseth på denne landslagssamlinga, var den tradisjonelle shoppingrunden i Oslo før hjemreisa i går.

- Jeg fant faktisk ingenting, sukker han.

- Oslo er altså blitt for lite for deg. Nok en grunn til å reise ut i Europa?

- Ja, he, he, ellers så har jeg rett og slett blitt for kresen. Jeg har jo egentlig nok ting fra før.

KRESEN: Det eneste som gikk galt for Magne Hoseth på landslagssamlinga, var den tradisjonelle shoppingrunden i Oslo før hjemreisa i går. - Jeg fant faktisk ingenting, sukker han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer