Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Åge liker å leve farlig

Åge Hareide liker å leve farlig. Derfor er han dønn rolig.

I SKOTTLAND

Morten

Pedersen

Arnt E.

Folvik, foto

GLASGOW (Dagbladet): Hareide vet at kritikken som startet med en pipekonsert på Ullevaal, kan ende i et nasjonalt brøl. Men hva er sterkest? Vissheten om kritikken, eller motet til å prøve det han så sterkt sa han ville gjøre etter den håpløse Ullevaal-kvelden for en måned siden - satse på formspillere?

-  Jeg vet kritikken kommer hvis vi taper, sier Åge Hareide til Dagbladet.

-  Og får vi ikke et resultat nå, blir jeg «pissed off». Men uansett hva som skjer, så står jeg på mitt.

-  Jeg tar ingen sjanser med dette uttaket. Vi stiller med det beste laget.

Tror vi vinner

Åge Hareide digger det trøkket 52 000 tilskuere vil pumpe inn i hans første møte med Hamden Park i ettermiddag. Derfor er han også rolig.

I hvert fall utenpå.

-  Jeg planlegger ikke å tape, sier han.

-  De som gjør det, må begynne å ta tabletter. For det er slike kamper som betyr noe - privatkamper foran 9000 tilskuere er jo ikke særlig pirrende.

-  Og jeg tror ærlig talt at vi vinner.

Gode treninger

Åge Hareides profeti bygger på erfaring som spiller og trener. Når dagene inn mot kamp har vært strålende både på og utenfor banen, vet han at laget presterer. For like mye som fotball handler om fag og ork - så handler det om følelser. Er du god i hodet, blir du god i beina også.

-  Gode treninger slår positivt ut, sier han.

-  Og vi har hatt gode treninger - mye bedre enn de vi hadde i Palermo. For gutta vil revansjere den skeive starten vi har fått i VM-kvalifiseringen - de ønsker å framstå som et god at fotballag.

-  Og man får ikke et bedre utgangspunkt enn det.

«Kicked them»

Skotske aviser snakker i sinnssyke overskrifter før «Krigen på Hamden Park». Skotske journalister i mormon-antrekk ville i går at også den norske landslagssjefen skulle gjøre det.

Men Norges landslagstrener bare smilte, sjøl om skottene hadde mer enn én fot i dørsprekken. Og slapp dem helt inn i stua.

-  Da jeg spilte i Norwich og Manchester City, var det spillerne fra resten av verden mot England på treningene, smiler Hareide.

-  Vi slo dem hver gang. Og hvorfor slo vi dem (engelskmennene). Jo, «We kicked them».

-  Hvilket betyr?

-  At vi lar de skotske tabloidene snakke i overskrifter mens vi skal snakke med beina, sier Åge Hareide.

TØFFING: Landslagssjef Åge Hareide satser offensivt og med formspillere - derfor er blant andre Steffen Iversen inne på laget mot Skottland, sammen med John Carew.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media