- Åge må ha sagt det i seiersrus

Brede sammenlignes med Bratseth og Berg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Norge - Ungarn 4-0. (Dagbladet.no): Brede Hangeland var en bauta i midtforsvaret da Norge holdt nullen for andre kamp på rad. Ikke bare vant FCK-stopperen så godt som hver eneste duell han var involvert i - han viste også en ro med ballen man sjelden ser av en norsk midtstopper.

Landslagssjef Åge Hareide måtte fram med superlativene da han beskrev Hangelands innsats:

- Hangeland leverte midtstopperspill som vi ikke har sett siden Rune Bratseth og Henning Bergs dager, sa Hareide på pressekonferansen.

I mixed zone ble Hangeland konfrontert med uttalelsen av annenhver journalist, uten at det så ut til å plage ham nevneverdig. Svaret var uansett det samme hver gang:

- Åge er nok litt oppjaget og sa det i seiersrus. Men jeg takker for det, smiler Hangeland.

Horribel pasning

Hareide kunne heller ikke huske å ha sett sin langbeinte stopper gjøre én eneste feil i løpet av 90 minutter. Det gjorde imidlertid Hangeland:

- Jeg hadde en horribel pasning til Riise som ble brutt og ga en farlig kontring imot. Det er alltid rom for forbedring, sier han til Dagbladet.no.

EN GIGANT: Brede Hangeland ruvet både langs bakken og i lufta mot Ungarn. Selv irriterte han seg over det han mente var en horribel pasning til Riise, som førte til kontring imot. Foto: Eirik Urke/Dagbladet.no
EN GIGANT: Brede Hangeland ruvet både langs bakken og i lufta mot Ungarn. Selv irriterte han seg over det han mente var en horribel pasning til Riise, som førte til kontring imot. Foto: Eirik Urke/Dagbladet.no Vis mer

I neste kamp må han klare seg uten Erik Hagen, som fikk gult kort for en hockeytakling ute ved sidelinja før pause.

Hangeland er imidlertid ikke bekymret for å måtte forholde seg til en ny stoppermakker.

- Jeg og Panzer har utviklet et fint samarbeid, men jeg tror det skal gå fint selv om det kommer inn en ny mann, sier han.

Åpen for England

Hangeland har lagt bak seg en strålende sesong i FC København, hvor han blant annet har fått prøvd seg mot lag som Manchester United, Celtic og Benfica i Champions League. Det ser ut til å ha gjort Hangeland godt - og selv gir han Ståle Solbakken en god porsjon ros for framgangen.

- Ståle betyr mye, han ser stadig ting jeg kan jobbe med for å bli bedre, sier han.

- Det virker som du er blitt hurtigere?

- Jeg håper i hvert fall det. Jeg har jobbet mye med det i Danmark, for der kommer vi ofte i én-mot-én-situasjoner. Og da gjelder det å ha samme fart som motspilleren, sier han.

Storspillet for FCK og Norge kan selvsagt gjøre Hangeland til en interessant mann for andre europeiske klubber i sommer. I 2005 trente han med Everton, og innrømmer at han er åpen for å prøve seg i en større liga.

- Det blir hypotetisk, vi får se om det skjer noe i sommer. Hvis ikke har jeg det helt fint i Danmark. Det er en vinn-vinn-situasjon, sier Hangeland.

Han har to år igjen av kontrakten, og vet av erfaring at det lønner seg å ha is i magen.

- Jeg har forholdt meg til 5-6 overgangsvinduer på rad nå, og lærdommen jeg har tatt er at det beste er å vente og se. 

- Hvor går ferien?

- Det blir til Stavanger og familien. Norges svar på syden, gliser Hangeland.  

<B>SATSET ALT:</B> Brede Hangeland gjorde som Ola By Rise hadde gitt beskjed om, men det ble ikke scoring likevel.
<B>CHAMPIONS LEAGUE-ERFARING:</B> Brede Hangeland har vokst mye på å møte noen av Europas beste lag med FCK.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer