- Åge må være blind og døv

Halle refser langrennssjef Skinstad.

(Dagbladet.no): Det er Dagbladets papirutgave som i det siste har satt fokus på slanking innen idretten. Sportssjef i langrenn, Åge Skinstad, mener langrennslandslaget har god kontroll .

- For oss er det ikke noe problem, sa Skinstad til Dagbladets papirutgave på søndag.

Det får tidligere landslagsløper Siri Halle til å riste på hodet.

- Det er trist og skremmende at sportssjefen er ukjent med slanking på landslaget. Da må han være blind og døv på en gang, sier Siri Halle til Dagbladet.

Hun har skrevet bok om de negative erfaringene, deriblant slanking.

- Det er ganske mye verre nå enn for 15 år siden. Ledelsen er mer opptatt av å få resultater enn å hjelpe de som sliter, sier Halle.

Halle, som har vært innom landslagsmiljøet i to omganger, mener utøverne blir stående for seg selv når nedturen kommer.

- Når de ikke presterer lenger faller de ut av lag, og da blir de ikke Skiforbundets ansvar lenger, mener Halle.

OPPGITT: Siri Halle er oppgitt over Åge Skinstads uttalelser. Her fra prologen i kvinnenes World Cup sprint i Davos 2006. Foto: Cornelius Poppe, Scanpix
OPPGITT: Siri Halle er oppgitt over Åge Skinstads uttalelser. Her fra prologen i kvinnenes World Cup sprint i Davos 2006. Foto: Cornelius Poppe, Scanpix Vis mer

- Ledelsen er mer opptatt av resultater enn å hjelpe de som sliter. Personen som sliter vil jo gå skirenn. Det er jo for prestasjonen de har slanket seg, sier Halle, som egentlig ikke har lyst til å stikke hodet fram i denne sammenhengen.

- Jeg har ikke noe kjempeønske om å stå fram og fronte dette, men saken er så viktig og uttalelsene er så ille at de kan ikke følge med i timen i det hele tatt, sier det tidligere stortalentet til Dagbladet.

Les mer om saken i Dagbladets papirutgave i dag.

AVVISER PROBLEMET: Skinstad mener langrennslandslaget ikke har et slankeproblem.