Åge med åpen linje til Bjørgen

Marit Bjørgens kjæreste Fred Børre Lundberg gliste godt da han traff på nytilsatt langrennssjef Åge Skinstad i går. -  Er det noe du lurer på, så er det bare å gå via meg, sa Lundberg.

En diger plakat av Marit Bjørgen var det første Åge Skinstad møtte da han kom inn døra som en dårlig bevart hemmelighet da Skiforbundet i går presenterte sin nye sportsjef i langrenn. Skinstad tar over jobben etter Bjørnar Håkensmoen 1. april. Og tonen ble nærmest underdanig da Håkensmoen symbolsk tok av seg genseren og ga den til Skinstad.

-  Jeg tar den på utapå genseren jeg har på, for du er en størrelse større enn meg.

Sa Skinstad.

-  Oventil, ja.

Svarte Håkensmoen.

God sønn

Så fulgte Fred Børre Lundberg opp på sitt vis - neppe godkjent av kjæresten - men Skinstad tok oppfordringen på direkten.

-  Han Fred, ja. Han er jo en del av familien han nå.

Det gleder Åge Skinstad seg også til å bli igjen. Han har jobbet for NRK som langrennsekspert i ti år og har hatt treneroppdrag på regionalt nivå. Av dagens toppløpere har han trent Jan Egil Andresen. Han er dessuten far til Petter Skinstad (17) - som er svært lovende langrennsløper. Går utviklingen til sønnen rake veien, kan Skinstad oppleve å få avkommet i v-cup før kontrakten hans går ut i 2010. Slikt må definitivt kalles målrettet rekruttering.

Målrettet er Åge Skinstad også. Han gikk aktivt til 1993, har jobbet som racingsjef for Madshus og har også tidligere jobbet i Skiforbundet. Og det er langrennssporten han brenner for. Det er ihvertfall ikke lønna.

Dårligere lønn

Bjørnar Håkensmoen sto i 2003 oppført med 492 000 kroner i inntekt. Etter det Dagbladet erfarer ligger lønna på samme nivå i dag. Åge Skinstad tjente 890 000 kroner i 2004, og tar over Håkensmoen 1. april.

Det betyr at han sier opp jobben som landsansvarlig i Adidas Norge. Trolig får han fortsette som langrennskommentator for NRK ut sesongen. Da er den jobben også historie.

-  Ja, lønna går ned, men det valget er jeg trygg på. For å si det sånn, så har jeg både hus, hytte, to biler, bikkje og kjerring. Det er helt grei og riktig betaling for den jobben jeg skal gjøre nå, sier Skinstad.

NY SJEF: Marit Bjørgen jubler. I går fikk hun og langrenns-Norge ny sportssjef - NRK-ekspert Åge Skinstad.
BARE RING: Fred Børre Lundberg.