KOLLEN-ENTUSIAST: Åge Risdal var førstemann i køen utenfor utenfor VM-paviljongen i Oslo da billettene til VM på ski ble lagt ut for salg i formiddag.
 


Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
KOLLEN-ENTUSIAST: Åge Risdal var førstemann i køen utenfor utenfor VM-paviljongen i Oslo da billettene til VM på ski ble lagt ut for salg i formiddag. Foto: Terje Bendiksby / ScanpixVis mer

Åge møtte opp kl. 8 for å sikre den første VM-billetten

Sånn skaffer du billett til ski-VM i Oslo.

||| VM-PAVILJONGEN (Dagbladet): Kl. 11 i formiddag åpnet billettsalget til vinterens ski-VM i Holmenkollen. De aller fleste sikrer seg billetter via nettet, men utenfor arrangementkomiteens lokaler i Oslo sentrum hadde det likevel dannet seg en kø på rundt 50 skisupportere som ville ha billetten i hånda allerede i dag.

Fremst av alle satt Åge Risdal.

- Egentlig hadde jeg tenkt å ordne dette via PC-en, men som Kollen-entusiast, vi er en gjeng som har ligget ute i telt der oppe i mange år, så ville jeg heller være med på stemningen her nede og sikre meg billett her, sier Risdal til Dagbladet.

Risdal møtte opp klokken 8, med fluktstol og jobb-PC, og gjorde unna de første timene med arbeid i solskinnet i hovedstaden. Men etter hvert som flere billettsøkere og journalister dukket opp ble det vanskelig å holde fokus på jobb.

Og kl. 11 var Åge Risdal først inn gjennom dørene, der han først av alle «vanlige folk» fikk sikret seg billettene han var ute etter. Ordfører Fabian Stang tok den aller første.

- Jeg har sikret meg billetter til hopp, både for herrer og for å støtte Anette Sagen til en medalje tenker jeg. Ellers skal vi ligge ute i telt under rennene, så vi kommer ikke til å være så mye inne på arenaene ellers, sier Risdal, som har vært fast inventar i marka rundt Kollen siden 1999, og forteller at de trolig blir rundt 20 stykker på det meste når Petter Northug og co jakter medalje i skogen.

SIKRET SEG: Åge Risdal (tv) fikk det han var ute etter.
 


Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
SIKRET SEG: Åge Risdal (tv) fikk det han var ute etter. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix Vis mer

- Jeg tar med meg dette for å være en del av stemningen. Vi setter pris på å være med og skape stemning og fargelegge med vår tilstedeværelse, for vi setter opp telt og bålplass og bidrar når vi ligger der, gjerne lengre enn mange andre. Vi er ivrige, smiler Risdal, som fikk billettene signert av nettopp Anette Sagen.

200 000 billetter for salg
Ordfører Fabian Stang åpnet billettsalget utenfor VM-paviljongen og utenriksdepartementet, og forteller selv at han er storkjøper av billetter i formiddag.

- Jeg skal ha 448 billetter, for vi har jo 430 kommuner samt 18 fylkeskommuner i tillegg til Oslo, og jeg skal invitere alle ordførerne og fylkesordførerne til å være med på festen. Vi vil ha med alle selv om Oslo har betalt hele gildet, sier Stang og gliser.

- Gratulerer med dagen, kjøp billetter, og ikke kom og klag til meg i februar når det er utsolgt, for jeg har ingen ekstra, sier ordføreren.

Administrerende direktør for ski-VM Åsne Havnelid forteller at 200 000 billetter legges ut for salg i dag, og ber folk være tidlig ute dersom de vil være sikre på å få oppleve mesterskapet på hjemmebane. Selv om hun regner med at 90 prosent av kjøperne benytter seg av billettsalg på nett, er hun glad for at såpass mange møtte opp til Kvikk Lunsj og kaffe utenfor arrangementslokalene.

- Det er jo veldig gøy at folk har lyst til å stille seg i kø for å få med seg de første billettene. Og de 100 første får signert billettene av Anette Sagen, Line Jahr og Bjørn Einar Romøren, sier hun til Dagbladet.

Romøren sikret seg forøvrig 30 billetter til hopprennet selv.

Dagspass syv av dagene
Med 21 øvelser, fordelt på 11 dager (24. februar - 6. mars), er det et tettpakket VM-program, og billettene koster fra 295 - 775 kroner (uten gebyr).

EN AV 448: Ordfører Fabian Stang med sin Bjørn Einar Romøren-signerte billett. 

Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
EN AV 448: Ordfører Fabian Stang med sin Bjørn Einar Romøren-signerte billett. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix Vis mer

For fire av dagene er det billettsalg per øvelse, syv dager gjelder dagspass som gir inngang til alle øvelser den dagen. Alle billettene inkluderer gratis transport med Ruters kollektivtilbud i Oslos sone 1.

Rundt selve Holmenkollbakken er det plass til 34 000 i tribuneanleggene, rundt langrennsstadion er det plass til 11 000. Med den nye VM-haugen (gamle gratishaugen), vil det trolig bli rundt 20 000 som kan følge langrenn fra innenfor arenaområdet. I tillegg kommer Midtstubakken, som har en kapasitet på 14000.

Samtidig er marka som vanlig åpen for alle med varme klær og telt - og der er det gratis.

- For de som sikrer seg tribunebilletter blir det trøkk, men vi har noe for enhver smak. Samtidig har vi mer å gå på dersom de 200 000 billettene skulle bli utsolgt, sier Åsne Havnelid.

På Universitetsplassen er det planlagt en stor scene til medaljeseremoniene på kveldstid (19.30), med en lang catwalk. Utformingen er designet av Bentein Baardson.

- Utøverne har også gitt innspill til dette, og på catwalken kommer de til å få føle seg som rockestjerner, sier Havnelid.

I tilknytning til Universitetsplassen blir et område langs Karl Johan stengt av for skifansen under hele mesterskapet, og det blir gratis å følge medaljeutdelingene.

Mamma Pettersen kjøpte sprintbillett
I billettkøen møtte forøvrig Dagbladet også mammaen til Øystein Pettersen, som hadde møtt opp tidlig for å sikre seg beste utsikt til sønnens jakt på VM-medaljer.

- Vi må jo ha billetter til sprinten selvfølgelig, og så håper vi jo kanskje litt på at utøverne får noen ekstra billetter å gi bort, sier Kari Pettersen til Dagbladet og ler.

- Stafetten hadde hvertfall vært morsom å se, sier Kari, som var på plass sammen med mor til Eirik Brandsdal, som er på full fart tilbake etter en korsbåndsskade han pådro seg tidlig i våres.

Billetter til ski-VM i Oslo kan kjøpes via www.billettservice.no eller ved å ringe tlf.nr. 815 33 133. Billetter kan også kjøpes hos Narvesen og 7-Eleven.

SONEKART: VM på ski i Oslo 2011. Foto: oslo2011.no
SONEKART: VM på ski i Oslo 2011. Foto: oslo2011.no Vis mer