Åge satser på go\'fot-teorien

Åge Skinstad (41) vil satse på go\'fot-teorien til Nils Arne Eggen når han overtar som sportssjef for langrennsløperne 18. april.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

PRAGELATO (Dagbladet): -  Utfordringene er å videreføre alt som er bra, og sammen med hele teamet finne ett til tre satsingsområder vi kan bli bedre på. Hva disse blir, vet jeg ikke før jeg har evaluert, sier Åge Skinstad.

Han mener go\'fot-teorien til Eggen er like aktuell for langrennsløpere som fotballspillere.

-  Et glipptak

-  Du må aldri slutte å trene på det du er god til. Da blir du passert der også. OL ser jeg på som et glipptak så langt, sier Skinstad etter gårsdagens nye nedtur på kvinnestafetten.

Seinere i går fikk han gledesmelding fra junior-NM i Steinkjer: Sønnen Petter hadde tatt sølv på 7,5 km klassisk. Torsdag tok han gull på 10 km fristil.

-  Rekrutteringen i langrenns-Norge er bra. Over hele fjøla er det sterke resultater. For eliten har det gått bra fram til OL. I Pragelato har det vært en rekke uheldige omstendigheter, stang ut og sjukdom. Det siste er årsaken til at det ikke har gått som forventet.

Noe han vil sette på kartet fra første dag, er bredden i kvinnelangrenn.

-  Liker utfordringer

-  Vi har fem løpere i OL-troppen, og må få flere jenter opp på et høyere nivå. Hvordan vi skal klare det, er for tidlig å si. Kompetanseflyt er veldig viktig. Kunnskapen må ut til hele Langrenns-Norge, sier Skinstad. Før han fikk jobben som Bjørnar Håkensmoens etterfølger i skiforbundet, uttalte han til Dagbladet at «jeg føler at jeg har noe å bidra med i forhold til utfordringene som ligger der». Etter det som har skjedd i OL, er ikke utfordringene blitt mindre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer