Åge satser på go\'fot-teorien

Åge Skinstad (41) vil satse på go\'fot-teorien til Nils Arne Eggen når han overtar som sportssjef for langrennsløperne 18. april.

PRAGELATO (Dagbladet): -  Utfordringene er å videreføre alt som er bra, og sammen med hele teamet finne ett til tre satsingsområder vi kan bli bedre på. Hva disse blir, vet jeg ikke før jeg har evaluert, sier Åge Skinstad.

Han mener go\'fot-teorien til Eggen er like aktuell for langrennsløpere som fotballspillere.

-  Et glipptak

-  Du må aldri slutte å trene på det du er god til. Da blir du passert der også. OL ser jeg på som et glipptak så langt, sier Skinstad etter gårsdagens nye nedtur på kvinnestafetten.

Seinere i går fikk han gledesmelding fra junior-NM i Steinkjer: Sønnen Petter hadde tatt sølv på 7,5 km klassisk. Torsdag tok han gull på 10 km fristil.

-  Rekrutteringen i langrenns-Norge er bra. Over hele fjøla er det sterke resultater. For eliten har det gått bra fram til OL. I Pragelato har det vært en rekke uheldige omstendigheter, stang ut og sjukdom. Det siste er årsaken til at det ikke har gått som forventet.

Noe han vil sette på kartet fra første dag, er bredden i kvinnelangrenn.

-  Liker utfordringer

-  Vi har fem løpere i OL-troppen, og må få flere jenter opp på et høyere nivå. Hvordan vi skal klare det, er for tidlig å si. Kompetanseflyt er veldig viktig. Kunnskapen må ut til hele Langrenns-Norge, sier Skinstad. Før han fikk jobben som Bjørnar Håkensmoens etterfølger i skiforbundet, uttalte han til Dagbladet at «jeg føler at jeg har noe å bidra med i forhold til utfordringene som ligger der». Etter det som har skjedd i OL, er ikke utfordringene blitt mindre.

På spørsmål om han er tøff nok til å få norsk langrenssport over kneika, sier han:

-  Jeg liker utfordringer, og har akkurat vært igjennom en omstillingsprosess i Adidas hvor vi har gått fra minus 26 millioner i 2003 til et betydelig plussresultat i 2005. I denne prosessen ligger også nedbemanning av personell. Det skal litt tøffhet til for å gjennomføre noe slikt, sier Skinstad.

IKKE I FORM: Marit Bjørgen var storfavoritt i OL, men har møtt mye motgang i Torino. I går ble det femteplass for de norske langrennsjentene på stafetten. Åge Skinstad, som overtar som sportssjef for langrennsløperne i april, ser på OL som et glipptak så langt.
OVERTAR: Åge Skinstad vil benytte Nils Arne Eggens teori.