VENTET TIL SESONGSLUTT: Åge Skinstad føler timingen for å gi seg som langrennssjef er riktig foran en mesterskapsfri sesong. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
VENTET TIL SESONGSLUTT: Åge Skinstad føler timingen for å gi seg som langrennssjef er riktig foran en mesterskapsfri sesong. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Åge Skinstad: - Veldig spesielt å slutte i Norges Skiforbund

Hadde kontrakt ut neste OL-sesong.

(Dagbladet): Åge Skinstad har gitt seg som langrennssjef og blir ny regionsdirektør i NHO Innlandet.

Dermed må skiforbundet lete etter en ny sjef.

Skinstad ber dem ha et langtidsperspektiv i tankene for å finne hans etterfølger.

- Jeg tror det er smart å bruke litt tid på dette. Hva er viktig for en leder som kanskje skal lede dette helt frem til 2023?

- Det er kanskje den horisonten som er viktig for en ny leder. Man må titte litt inn i glasskula og se hvilke egenskaper som er viktig for fremtida. Det vil jeg gi som råd til langrennskomitéen, sier Skinstad til Dagbladet.

50-åringen får mye ros for jobben han har gjort. Langrennslandslagets budsjett har skutt i taket og snaut 100 medaljer er tatt av norske løpere i hans tid som sjef.

- Jeg er veldig glad for skryten. Men dette har ikke vært en jobb bare jeg har gjort. Vi er flere som har gjort dette sammen, understreker Skinstad.

- Når tok du avgjørelsen?

- Nå nylig. Det som avgjorde var at jeg hadde lyst til å finne på noe nytt. Det var viktig for meg å ikke la dette forstyrre den flotte sesongen vi nettopp har avsluttet, derfor var det riktig å vente.

Skinstads kontrakt løp ut etter neste OL i 2018. Han hadde muligheten til å avslutte den hver sommer etter at han signerte en ny kontrakt i fjor sommer.

- Det var viktig for meg å få med da jeg skrev den i fjor. Nå står vi foran en mesterskapsfri sesong, så jeg føler timingen er riktig.

- Det har vært noen veldig spennende og særdeles artige år. Det blir sikkert veldig spesielt å slutte i Norges Skiforbund, men det er en tid for alt, og det er greit å slutte mens man ennå har tillit, avslutter Skinstad overfor Dagbladet.