Åge synes Moa jobbet for hardt

- Jeg kunne gjort det bedre, sier spissen.

DNEPROPETROVSK (Dagbladet.no): Det var definitivt ingen drømmejobb å være norsk landslagsspiss mot Ukraina. Som en naturlig konsekvens av at Norge ble trykket bakover, ble Mohammed Abdellaoue ofte fryktelig ensom på topp.

Dermed ble det sjelden vi fikk se kvalitetene som har gjort Moa til et interessant prospekt for Manchester United. Men i boka til Åge Hareide kom 23-åringen helskinnet fra oppgaven - og vel så det.

- Moa var et uromoment. Han startet tidlig på det tilbakespillet han forfølger tilbake til keeper, og det var klassisk Moa. Han er en oppofrende spiller som jobber hardt. Men han fikk også ta sin defensive tørn utover i kampen, og det ble litt for mye i forhold til det han skal, sier landslagssjefen til Dagbladet.no.

Carews nye makker

VIF-spissen har uansett vist så oppløftende takter på denne samlinga at Hareide ser ham John Carews makker i tida framover.

På mandagens åpne trening måtte Espen Johnsen til slutt be om nåde etter at Moa hadde banket inn fire mål av høy klasse.

- Moa kommer vi definitivt til å satse på. John er en tung mann å spille mot for enhver motstander, og det blir spennende å se Moa og John på sikt, sier Hareide.

United på tribunen?

UNITED PÅ TRIBUNEN? Moa jobbet hardt og kom seg til et par avslutninger fra distanse, men det nærmeste han kom scoring var et skudd fra skrå vinkel i andre omgang. Det var imidlertid i en kamp der Norge hadde lite å by på framover. Foto: ERLEND AAS/SCANPIX
UNITED PÅ TRIBUNEN? Moa jobbet hardt og kom seg til et par avslutninger fra distanse, men det nærmeste han kom scoring var et skudd fra skrå vinkel i andre omgang. Det var imidlertid i en kamp der Norge hadde lite å by på framover. Foto: ERLEND AAS/SCANPIX Vis mer

I forkant av Ukraina-kampen gikk ryktene om at representanter fra Manchester United ville være til stede på Dnipro Arena.

I så fall så de sikkert det de fleste andre så: At Moa jobbet hardt, uten å få vist fram all verden. John Arne Riise er uansett sikker på at mulighetene for en eventuell overgang til Old Trafford ikke står og faller på onsdagens kamp.

- Moa blir aleine der oppe. Når vi ikke får til spillet vårt er det det som skjer. Men han blir ikke vurdert på én kamp, sier Riise til Dagbladet.no.

23-åringen selv holdt som vanlig en lav profil, og forsvant før de fleste journalistene rakk å huke fatt i ham. Overfor fotball.no gir Moa likevel en kjapp oppsummering av lagets og sin egen innsats.

- Jeg synes vi startet greit og kom til noen innlegg, men vi møtte et godt og ballsikkert lag. Vi jobbet hardt, men fikk det ikke helt til i dag. Jeg kunne ha gjort det bedre selv også, sier han.

Åge synes Moa jobbet for hardt