Åge tar med Ciljan likevel

Mot Island.

(Dagbladet.no): Rosenborg-spiller Per Ciljan Skjelbred er hentet inn i troppen til Norges første kamp i VM-kvalifiseringen, hjemme mot Island førstkommende lørdag.

Da Åge Hareide offentliggjorde landslagstroppen sist uke, droppet han flere av de unge kandidatene, blant annet Skjelbred.

Hareide varslet imidlertid at han skulle vurdere å fylle på i troppen etter forrige ukes europacup-kamper og helgas serierunde.

Skjelbred spilte godt mot både Djurgården på torsdag og mot Vålerenga i går. I dag fikk han den hyggelige beskjeden om at han er flyttet opp fra U21- til A-landslaget.

- Dette er en veldig fin utfordring for meg, og jeg er selvfølgelig veldig glad for å få spille for landslaget, sier han til RBK.no.

Hareides assistent Ola By Riise har fulgt Ciljan i de siste kampene, og latt seg overbevise.

- Jeg har sett Per Ciljan live i to kamper og synes han har prestert på et veldig høyt nivå. Han blir den eneste nye spilleren i troppen i forhold til uttaket vi gjorde i forrige uke, sier By Rise til TV 2 Sporten.

Foran treningskampen mot Irland sist, ble Kristofer Hæstad, Tom Høgli, Daniel Fredheim Holm og Mohammed Abdellaoue hentet inn i troppen etter det opprinnelige uttaket.

HENTET INN: Per Ciljan Skjelbred har vist god form den siste uka, og ble i dag flyttet opp fra U21- til a-landslaget. Foto: Stian Lysberg Solum, Scanpix
HENTET INN: Per Ciljan Skjelbred har vist god form den siste uka, og ble i dag flyttet opp fra U21- til a-landslaget. Foto: Stian Lysberg Solum, Scanpix Vis mer

De tre sistnevnte spilte fra start, mens Hæstad kom inn som innbytter før pause.

Åge tar med Ciljan likevel