Åge velger diamanten

Solli som anker, Gamst bak spissene.

• Esten O. Sæther: Norge må knuse Slovenias diamant

CELJE (Dagbladet.no): Dagens trening tyder på at landslagssjef Åge Hareide velger en diamant-formasjon på midtbanen til lørdagens VM-kvalifiseringskamp mot Slovenia.

Det meste tyder på at Jan Gunnar Solli (24) blir et defensivt anker, mens Morten Gamst Pedersen (23) vil ligge som en offensiv midtbanespiller rett bak spissene. Kristofer Hæstad (21) og Christian Grindheim (22) kommer til å utgjøre den sentrale midtbanen.

- I dag drillet vi den defensive formasjonen, i angrep vil vi ikke se sånn ut, sier Hareide.

Jan Gunnar Solli vil få spesialansvar for slovenernes playmaker Ceh, og hvis Ceh trekker ut på kanten så flytter Solli etter.

Rosenborg-spilleren på 24 år er eldstemann i den midtbanefireren som trolig starter. Det er med andre ord en ung gjeng.

- Vi har jo ikke all verdens rutine, innrømmer Kristofer Hæstad overfor Dagbladet.no.

- Vi får håpe vi kan kompensere med pågangsmot.

DE UTVALGTE: De ti utespillerne som trolig starter lørdagens VM-kvalifiseringskamp mot Slovenia, spilte sammen på dagens trening. Thomas Myhre trente samme med keepertrener Jørn Jamtfall. Foto: Sigbjørn Strand
DE UTVALGTE: De ti utespillerne som trolig starter lørdagens VM-kvalifiseringskamp mot Slovenia, spilte sammen på dagens trening. Thomas Myhre trente samme med keepertrener Jørn Jamtfall. Foto: Sigbjørn Strand Vis mer

- Må utnytte Carew

Ungguta venter nemlig en krig på midten, og den akter de å vinne.

- Det blir nok mye løping og mye dueller. Jeg tror det er en fordel for oss. Jeg tror ikke slovenerne liker fysisk spill. Jeg føler jeg er en god duellspiller. Jeg liker å gå i kroppen på en som syter litt, sier Christian Grindheim til Dagbladet.no.

Kristofær Hæstad går heller ikke av veien for noen sugende dueller på midtbanen.

- Jeg tror det blir en skikkelig krig, der det blir viktig å vinne dueller. Jeg er glad i å krige litt. Det blir viktig at vi får satt oss i respekt tidlig. Vi skal prøve å stoppe dem i oppbyggingen og utnytte at vi har Carew på topp.

Spill i bakrom

Også Martin Andresen antyder at nøkkelen til seier på lørdag ligger i midtbanen.

- Vi skal utnytte de samme svakhetene hos Slovenia som vi gjorde hjemme. Vi skal vinne ballen på midtbanen fordi de klumper seg i midten.

Martin mener tempoet i bakre ledd hos slovenerne også kan åpne muligheter for spill i bakrommet til Slovenia.

- Backene og stopperne deres vil komme høyere på banen her enn på Ullevaal, men jeg tror ikke de er noe glad i spill i bakrommet bak seg. Og der er John Carew utrolig god, sier Martin Andresen.

Drillet de utvalgte

På treningen på kamparenaen i Slovenia i dag, så vi det som ligger an til å bli Norges førsteellever i lørdagens VM-kvalifiseringskamp.

Etter et kvarters ballek ble troppen delt i to for spill i firkant. Og i den ene firkanten var alle de ti som sannsynligvis starter i den svært viktige kampen.


Det har vært litt usikkerhet rundt midtbaneuttaket, men Åge Hareide sa foran dagens trening at han vil prioritere de med mest løpsstyrke og best kondisjon.

Martin Andresen sa også at han ikke hadde fått beskjed om noe annet enn at han bare skal spille onsdagens kamp mot Skottland.

Ut fra dagens trening starter Norge med følgende 11 spillere mot Slovenia lørdag: Thomas Myhre - Jon Inge Høiland, Erik Hagen, Claus Lundekvam, André Bergdølmo - Jan Gunnar Solli - Kristofer Hæstad, Christian Grindheim - Morten Gamst Pedersen - Steffen Iversen, John Carew.• Enig med Hareide? Ta ut ditt eget landslag eller diskutér i landslagsdebatten.