Åge vil ha gode bortebanespillere

Klar beskjed fra landslagssjef Åge Hareide til landslagskandidatene: Godt spill i bortekamper øker sjansen til landslagsplass.

MOLDE (Dagbladet): -  Det er i bortekamper man spesielt ser hvilke spillere som er modne for det internasjonale nivået som møter dem i landskamper. Derfor ser vi mest på hva landslagskandidatene gjør i bortekamper, avslører Åge Hareide.

I går fikk Åge Hareide se Molde spille festfotball - på hjemmebane - i en halvtime, anført av sin solide midtbane.

Ro og rutine

-  Molde spilte som et godt lag lenge. Et lag som spiller godt produserer gode spillere, sier Hareide.

Han noterte minst tre mann på blokka i Molde.

-  Daniel Berg Hestad har den erfaringen og kompetansen vi søker i midtbaneleddet nå som Martin Andresen er skadet. Han er en klassespiller med ro og rutine som betyr mye for spillerne rundt seg.

-  Stian Ohr har fine ting i seg. Petter Rudi gjorde også sine saker bra, oppsummerer Hareide.

-  Vi ser hele tida spillere i sammenheng. Mest to og to i de ulike posisjoner, sier landslagssjefen.

Åge vil ha gode bortebanespillere

Åge Hareide lot seg glede av sprudlende Molde-spill i jazzbyen. Han mener laget har sagt farvel til bunnstriden og bør ta mål av seg til en ny pokal.

-  Etter flere magre år, bør laget satse på å vinne cupen. Veien fram er lys for Molde der. Cupen bør være gulrota, sier Hareide, vel vitende om at det var den siste og eneste pokalen Molde har vunnet med ham som sjef.

Muligheter

Det er en topp motivert Berg Hestad som nå er tilbake i Molde med femårskontrakt.

-  Jeg ser absolutt muligheter til å være med på å skape et vinnerlag med dette Molde-mannskapet. Det skal mye til for å få meg ut av Molde by igjen som fotballspiller, sier Daniel Berg Hestad.

Han har mer på lager.

Ribbeinsbrist

-  Jeg har vært ute av spill i en måned på grunn av en ribbeinsbrist. Jeg trenger tid for å finne godformen, men det går bedre for hver kamp, sier Berg Hestad.

For Molde går det også bedre. Etter Berg Hestads tilbakekomst er det blitt fire seirer på rappen i serie, cup- og privatkamp.

-  Andre får vurdere om jeg er blitt en bedre spiller av oppholdet i Heerenveen. Jeg mener i alle fall jeg lærte mye nyttig av det oppholdet, sier Berg Hestad.