Agent 003 har meldt seg

Som om det ikke var nok agenter involvert i Mikel-saken allerede: Sist fredag hevdet nok en person å være Lyn-spillerens agent.

Lovsjef Thor Grønnerud i Norges Fotballforbund (NFF) var i ferd med å sluttføre forbundets gjennomgang av den innviklede overgangstvisten, da kopi av en standard FIFA agentavtale som knytter John Obi Mikel til vedkommende, havnet i posthylla hans.

Avtalen skriver seg helt tilbake til 15. desember 2003, og er signert av den hittil mystiske agenten og John Obi Mikels pappa, Michael Obi.

-  Dette var et dokument jeg aldri har sett tidligere, og underskrevet av et navn som også er helt nytt for meg i denne saken, sier Thor Grønnerud til Dagbladet.

Røper ikke navnet

Fram til nå har det «bare» vært to agenter som har hevdet at de representerer John Obi Mikel: engelskmannen Daniel Fletcher og nigerianske John Shittu.

Agent 003 er altså et nytt tredje navn. Thor Grønnerud vil ikke røpe agentens navn, men bekrefter at den nye agenten på det aktuelle tidspunktet arbeidet for det britiske agentselskapet SEM (Sports Entertainment & Media Group) - firmaet Obi senior samme dag også ga sin generelle fullmakt til å finne en klubb for hans talentfulle sønn.

Men Thor Grønnerud mener det er en åpenbar forskjell på de to kontraktene:

-  Ikke et pip

TRE AGENTER: Supertalentet John Obi Mikel har nå tre agenter som vil representere ham. FOTO: HANS ARNE VEDLOG
TRE AGENTER: Supertalentet John Obi Mikel har nå tre agenter som vil representere ham. FOTO: HANS ARNE VEDLOG Vis mer

-  Den ene avtalen er en generell fullmakt til et firma, mens den nye kontrakten som er dukket opp knytter en navngitt person til Mikel som hans personlige agent.

NFF har frist til i morgen med å oversende all relevant informasjon de sitter på i Mikel-saken til Det internasjonale fotballforbundet (FIFA), som er i full gang med behandlingen av den intrikate overgangstvisten som involverer Lyn, Manchester United, Chelsea og et kobbel av agenter og advokater.

Trolig sender NFF fra seg alt i løpet av dagen i dag.

-  Med enda et dokument på bordet blir det nok ikke enklere for FIFA å vurdere hvilke avtaler som gjelder og hvilke som ikke gjør det. Mikel har nå minst tre agentavtaler for samme tidsrom, sier Thor Grønnerud.

-  Ikke overrasket

Lyn-direktør Morgan Andersen hadde ikke hørt om det nå er en tredje agent inne i bildet. Men til Dagbladet sier han at han ikke er overrasket.

-  Ingen ting forundrer meg lenger i denne saken. Dessverre for Mikel slår problemene bare tilbake på ham jo mer det viser seg at han eller faren har skrevet under på.

NB! Nigerianske Ezekiel Bala har frist til i dag på å melde seg til Lyn etter at han mandag ble vraket i den nigerianske U-20 troppen til VM i Nederland.

-  Vi kommer nå til å be FIFA om å legge press på det nigerianske forbundet, sier Morgan Andersen.