Agent-irritasjon

Nils Arne Eggen går til frontalangrep på fotballagenter i sin nye bok, og vil ha dem fjernet fra fotballen. Utspillet irriterer den norske agentstanden. - Det finnes ikke noe norsk agentproblem, sier agent Lars Petter Fosdahl (31) til Dagbladet.

Eggen sier at han misliker at privatpersoner (agentene) stikker av med penger ved overganger. Fosdahl stiller seg uforstående til kritikken. Han mener klubbene også må ta sin del av skylda for at priser presses i været, og at det skjer enkelte tvilsomme transaksjoner fra tid til annen.

Ikke negativ

- Spillerne er ikke akkurat bare engler de heller, mener han.

Eggens utspill fortoner seg også en smule dobbelmoralsk sett med agentøyne.

- Eggen virket ikke negativ til agenter da jeg skaffet ham to jobbtilbud. Det ene fra Vitesse Arnheim, og det andre fra Rapid Wien, sier Fosdahl lakonisk.

- Det er veldig politisk korrekt å henge ut agenter.

Nils Arne Eggen hevder også at agentene er overflødige i fotballen. Det blir kontant avvist av Erik Soler som er en av få agenter som er skikkelig husvarm på Lerkendal.

Ikke overflødig

- Agenter er ikke overflødige, og vi vil garantert være der i lang tid framover. Vi må bare jobbe for for at bransjen får en større grad av seriøsitet i framtida, sier Solhr til Dagbladet.

Agent Einar Baardsen har Eggen mistenkt for å komme med agentutspillet kun for å selge flere bøker.

- Eggen framstår som en sosialdemokrat i kapitalistiske klær. Jeg mener det er uansvarlig av en klubbleder å hevde at en spiller ikke bør ha med seg en rådgiver ved forhanlinger.

- Det hadde jo vært ideelt for RBK å bare være kongene på haugen, og behandle en spiller akkurat som de sjøl ville, mener Baardsen.