Agent til Dagbladet: - Qatar-arbeidere bankes og bedras

Lutfattige nepalere som skal jobbe på store byggeprosjekter før fotball-VM i 2022, behandles uverdig og lures trill rundt. Det sier rekrutteringsagent Shatrudhan Shah.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

JANAKPUR (Dagbladet): Rekrutteringsagenten smiler mot Dagbladet over ei skål cornflakes med kokende varm melk, i frokostrommet på et av Janakpurs bedre hoteller. Vi er i Dhanusha-provinsen, helt sør i Nepal. Det er herfra at flesteparten av nepalske gjestearbeidere til Qatar rekrutteres.

Dagbladet forteller i dag historien til en rekke av menneskene som har fått lide etter at Qatar fikk tildelig VM i 2022.

- Det har i flere år vært en jevn økning i etterspørselen fra Qatar, men det har definitivt vært en god del flere som har reist etter at de fikk VM, sier Shatrudhan Shah til Dagbladet.

Les: Qatar-drømmens ofreRead in English: In the shadow of Qatar

Lureri og vold På Shatrudhans venstre hånd blinker ei klokke av ekte gull. Underveis i samtalen tar han hyppige, korte samtaler i en flunkende ny Samsung smarttelefon, en gang vender han telefonen mot oss for å vise hvem som ringer. Fra displayet lyser bildet av en av provinsens mektigste menn.

Shah har helt siden 2003 hjulpet nepalere med å få jobb i Qatar, og bekrefter at mange av dem behandles elendig i det søkkrike emiratet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer