Agent: Tror ikke prisen på Suarez blir noe lavere

- Kjøpende klubb bare glade for å slippe han til landslaget.

LIKE MYE VERDT: Luis Suarez kom atter en gang i fokus etter at han beit den italienske midstopperen Giorgio Chiellini under gårsdagens VM-kamp. Fotballagent Stig Lillejord tror at Suarez sin markedsverdi likevel vil være like høy. Foto: Javier Soriano / AFP / NTB Scanpix
LIKE MYE VERDT: Luis Suarez kom atter en gang i fokus etter at han beit den italienske midstopperen Giorgio Chiellini under gårsdagens VM-kamp. Fotballagent Stig Lillejord tror at Suarez sin markedsverdi likevel vil være like høy. Foto: Javier Soriano / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Hva har den siste Suarez-bitingen å si for markedsprisen på spilleren, om noe i det hele tatt?

Det er et naturlig spørsmål å stille for en spiller som trolig ville hatt en salgsverdi et sted mellom 700 millioner og en milliard norske kroner, basert på den enorme sesongen han har lagt bak seg for Liverpool i Premier League.

Interessen kjølnet? I Spania ryktes det at både Barcelona og Real Madrid allerede før VM var i ferd med å forberede hvert sitt gigantbud på superspissen fra Uruguay.

Vil de være like interessert i å hente Suarez nå, eller har interessen kjølnet i kjølvannet av gårsdagens biteepisode i Natal?

Og vil Liverpool fortsatt kunne forlange like mye for en spiller som har ødelagt så mye for seg selv - og som trolig kan vente seg en streng straff når disiplinærkomiteen i det internasjonale fotballforbundet (FIFA) har gjort seg opp en mening om straffeutmåling?

- Tre-fire kamper Den norske fotballagenten Stig Lillejord er - som alle andre - enig i at bitingen til Suarez er «helt forkastelig», men han tror ikke at straffen vil bli like streng som mange andre tar for gitt.

Hans tips er suspensjon i tre-fire landskamper, og at verdien på Luis Suarez i så fall ikke vil falle noe særlig.

- Det vil alltid være kjøpende klubber på spillere av Suarez' nivå. Han er en av verdens mest profilerte spillere og kanskje den aller beste angrepsspilleren i verden akkurat nå, sier Stig Lillejord til Dagbladet.

- Som en nedskalling Agenten sidestiller Suarez-bittet med Zinedine Zidanes nedskalling av Marco Materazzi i 2006-VM. Zidane fikk tre kampers suspensjon for den hendelsen, uten at den fikk noen praktisk konsekvens all den tid franskmannen la opp etter VM-finalen.

- Er det å bite noe verre enn å skalle ned noen? Og hva med nederlandske Nigel de Jongs spark i brystet på spanske Xabi Alonso i VM-finalen for fire år siden? Hvor går i så fall grensen? spør Stig Lillejord.

Han mener det er verre å bli fysisk skadet etter en stygg takling med overlegg, og kanskje være ute av spill i mange måneder, enn å bli bitt av en motspiller, og så være i stand til å fortsette å spille.

- Ingen ble skadet av det bittet, så hvor farlig er det egentlig? Og da snakker jeg om fysisk skade. Vi er alle enige om at det er en forkastelig handling, og at han må straffes, men jeg mener tre-fire landskamper er en passende straff, sier Stig Lillejord.

- Bare glade Han tror ikke at Suarez vil bli ilagt suspensjon for spill i Premier League. Og at det i så fall vil sørge for at prisen på spilleren ikke vil falle som følge av gårsdagens episode.

- La oss si at han for eksempel skulle ha havnet i Real Madrid. Om Suarez får tre-fire kampers utestengelse på landslaget, så vil de bare være glade for å slippe å sende ham på landslagsoppdrag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer