Agenten bekrefter: - Skjerping blir proff

Signaturen mangler fortsatt.

TIL GARMIN: Kristoffer Skjerping er den åttende norske proffeksporten fra Team Joker siden Edvald Boasson Hagen forlot laget i 2008. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM
TIL GARMIN: Kristoffer Skjerping er den åttende norske proffeksporten fra Team Joker siden Edvald Boasson Hagen forlot laget i 2008. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COMVis mer

(procycling.no): Kristoffer Skjerping blir den åttende rytteren (se faktaboks) som siden 2008 forlater Team Joker til fordel for en tilværelse som utenlandsproff.

procycling.no kan nå avsløre at amerikanske Garmin-Sharp blir 21-åringens arbeidsgiver neste sesong.

Overgangen bekreftes langt på vei av vestlendingens agent, Joona Laukka:

- Kristoffer kommer til å sykle for et WorldTour-mannskap neste år. Det er fortsatt småting vi venter på i papirarbeidet, men vi har en muntlig avtale. Overgangen bekreftes når det aktuelle laget ønsker det, sier Laukka til procycling.no.

Blir del av klassikerlaget Garmin-Sharp har lovet bronsemedaljøren fra U23-VM en plass på klassikerlaget neste sesong.

Der skal han få prøve seg i brosteinsritt uten spesielt press på å levere resultater.

Klassikersatsingen i Garmin styres av sportsdirektør Andreas Klier.

procycling.no har forsøkt å få 38-åringen fra München i tale, men blir henvist videre til lagets informasjonsavdeling.

Skjerping: - Ingen kommentar Laukka forteller at de har vært i samtaler med flere aktuelle profflag og at de sitter med konkrete tilbud fra flere av dem.

• Les også: Garmin leder an i kampen om bronse-Skjerping

Foruten Garmin har italienske Lampre-Merida, britiske Team Sky, danske Team Cult Energy Pro og franske Bretagne Séchè Environnement blitt vurdert.

Skjerping tok VM-bronse i Ponferrada bak landsmann Sven Erik Bystrøm og australske Caleb Ewan. Han ble også nummer to i U23-utgaven av Flandern rundt og tok etappeseier i «Ungdommens Tour de France» (Tour de l´Avenir).

- Kristoffer hadde nok blitt proff neste år uansett, men det er klart at VM-medaljen har gjort dette enklere, vurderer Laukka som tror papirarbeidet gjøres unna i løpet av kort tid.

Kristoffer Skjerping ønsker ikke å kommentere procycling.nos opplysninger om proffovergangen til Garmin-Sharp.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!