OVERSETT: Yaya Toures agent mener ivorianeren hadde hatt bedre sjanse til å hevde seg i de individuelle kåringene om han hadde hatt en litt annen hudfarge. Foto: REUTERS/Nigel Roddis/NTB Scanpix
OVERSETT: Yaya Toures agent mener ivorianeren hadde hatt bedre sjanse til å hevde seg i de individuelle kåringene om han hadde hatt en litt annen hudfarge. Foto: REUTERS/Nigel Roddis/NTB ScanpixVis mer

Agenten med voldsomme anklager: - Hadde vunnet om han var hvit

Nye kontroverser rundt Yaya.

(Dagbladet): Yaya Toure kan se tilbake på en meget sterk sesong i den lyseblå drakta til Manchester City. Ligatittel og 20 scoringer fra midtbanen lar seg høre, men likevel ble det ingen personlige utmerkelser på ivorianeren.

Agenten hans Dmitri Seluk har naturlig nok også fått med seg dette, og har en teori om hvorfor klienten hans har blitt oversett.

- Om han var hvit er jeg 100 prosent sikker på at han hadde vunnet en av toppkåringene, sier han ifølge Telegraph til Times.

Hudfarge teller Kåringene Seluk snakker om er PFA og PWAs kåring av årets spiller, samt Ballon d'Or. I de to nasjonale kåringene havnet Toure på tredjeplass, mens det ble en 12. plass i kåringen av verdens beste fotballspiller.

Påstandene om at hudfarge og rase spiller inn er sterk kost, men Seluk fornekter seg ikke.

- Jeg vil ikke snakke for mye om rasisme og politikk i fotballen, men han får ikke den hederen han fortjener. Yaya har blitt kåret til Afrikas beste spiller tre ganger, men det er annerledes med de andre utmerkelsene. Jeg er helt enig med Jose Mourinho som sier at årets spiller bør komme fra laget som vinner tittelen, sier han.

Forsømt Dette er bare det siste av en lang rekke utspill fra Toure og agenten hans etter at sesongen i England var ferdig.

Flere britiske medier, deriblant BBC, skrev i slutten av mai at agenten til Toure uttalte at stjernespilleren ønsker seg bort fra Manchester City. Hovedårsaken skal være at han ikke føler seg respektert av de lyseblå.

Agenten Dimitri Seluk hevdet blant annet at klubben ikke respekterte Touré da han hadde bursdag 13. mai.

- Ingen av dem tok ham i hånden på bursdagen. Det er sykt, sa Seluk til BBC.

Nektet å la ham reise Og det stoppet ikke der. Under VM i Brasil fikk Yaya og broren Kolo det tragiske budskapet om at broren deres, Ibrahim, hadde gått bort etter lengre tids sykeleie.

Yaya var raskt på pletten og angrep klubben sin for at de ikke hadde latt ham reise for å besøke den syke broren etter at sesongen var over.

- City nektet å gi meg fri.  Jeg måtte dra til Abu Dhabi og feire ligagullet mens broren min lå i sykesenga. Heldigvis var Kolo (broren journ.anm.) der, sa Toure i en spalte i France Football, gjengitt i The Sun.

Det spekuleres i om det hele er et spill for å komme seg vekk fra England, eller kanskje for å forhandle fram en bedre kontrakt. Seluk driver i alle fall ikke med brannslukking. Han nekter nemlig å bekrefte at Yaya spiller i Manchester også neste år.

- Om en viktig klubb som PSG eller Real Madrid kommer med et stort bud er det opp til Manchester City å bestemme hva som skjer videre, sier han.