Agenten om den overraskende Ødegaard-meldingen: - Det skrives mye rart

Delte meninger om vidunderbarnets fremtid.

VIL OPP: Martin Ødegaard vil ta heisen opp fra nivå tre i spansk fotball. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
VIL OPP: Martin Ødegaard vil ta heisen opp fra nivå tre i spansk fotball. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

(Dagbladet): Tidligere i dag meldte den spanske storavisen Marca at Real Madrid-talentet Martin Ødegaard ønsker å bli utlånt til en annen klubb i januar.

Det er ikke i pakt med hva storklubben antydet i august.

Det er den anerkjente journalisten José Félix Díaz som mener å vite at Ødegaard ønsker å lånes vekk. Dìaz har høy troverdighet og bruker ofte å melde riktig.

Likevel hinter Tore Pedersen, som er Ødegaards agent, om at dette ryktet bare er tull og oppspinn.

- Det skrives mye rart i avisene. Marca kan få skrive hva de vil, sier Pedersen til Dagbladet.

- Vi kan ikke bruke tid og krefter på rykter. Noe mer vil jeg ikke si. Jeg ønsker ikke å kommentere slike spekulasjoner, sier han.

Delte meninger Petter Veland, som følger spansk fotball svært tett, tror imidlertid at Marca har hold i påstandene om at Ødegaard ønsker å få kamptrening på et høyere nivå enn Castilla.

- Dìaz er velinformert, bruker å melde ting tidlig og har ofte rett. Jeg synes det høres naturlig og logisk ut at Martin vil spille på et høyere nivå. Han har for all den en bra hverdag nå, men bør helst spille på et enda høyere nivå, sier Veland til Dagbladet.

I august hevdet imidlertid Real Madrid-eksperten Carlos Forjanes at Ødegaard ikke skal lånes ut denne sesongen, slik at storklubben har full kontroll på utviklingen av nordmannen.

Et eventuelt utlån vil i så fall være uforenlig med de indikasjonene klubben tidligere har gitt.

- Slik jeg forstod, vurderte Martin et utlån allerede i sommer. Martin vil ta steg og har nok lagt merke til at talenter som Marco Asensio og Alen Halilovic lykkes på et høyere nivå, tror Veland.

- I tillegg har han nok et mulig EM-sluttspill i bakhodet. Hvis en ambisiøs gutt som Martin vil spille der, vil det være fordel med kamptrening i en bedre liga, sier C More-kommentatoren.

Zidane vil beholde Ødegaard? Han synes Pedersen gir lurt i å verken bekrefte eller avkrefte om Marcas artikkel medfører riktighet.

- De gjør nok en kontinuerlig vurdering hele tiden. Det er nok smart å holde kortene tett til brystet, mener Veland.

- Jeg tror Zinedine Zidane gjerne vil beholde Martin på Castilla, siden det går veldig bra der nå. Men Zidane skjønner mer enn noen andre at Martin etter hvert må ta steget videre. Så vil tiden vise når det blir, sier han.

EM: Kanskje kan EM-drømmen gjøre at Martin Ødegaard får litt mer hastverk med å spille på et høyere nivå enn Castilla. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
EM: Kanskje kan EM-drømmen gjøre at Martin Ødegaard får litt mer hastverk med å spille på et høyere nivå enn Castilla. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer