Agenten slår tilbake

Mino Raiola (53) tror ikke noe på at Real Madrid ikke har råd til Erling Braut Haaland (20). - Spørsmålet er heller: Har de råd til ikke å kjøpe ham?

ETTERTRAKTET: Erling Braut Haaland. Foto: NTB
ETTERTRAKTET: Erling Braut Haaland. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Erling Braut Haaland har flere ganger skrytt av agenten sin, den eksentriske Mino Raiola.

Agenten med italiensk og nederlandsk bakgrunn er en mektig bakmann i fotballen. Og i dag figurerer han på førstesida av den spanske storavisa AS.

- Madrid har råd til Haaland, lyder overskriften. På bildet sitter Raiola i en grå hettegenser - med Mikke Mus på - og flytter en sjakkbrikke. Han er ikke som andre mangemillionærer …

INTERVJU: En gemyttlig Mino Raiola stiller på førstesida av den spanske storavisa AS i dag.
INTERVJU: En gemyttlig Mino Raiola stiller på førstesida av den spanske storavisa AS i dag. Vis mer

Men Raiola kan faget sitt. Da AS fikk en to timer lang prat med ham, møtte de ham på kontoret i staselige Monaco.

Zlatan Ibrahimovic og Paul Pogba er to av stjernene som står på klientlista. Men akkurat nå er ingen større enn nordmannen Haaland.

- Jeg så ham for første gang på TV da han spilte for Molde. Jeg gikk for ham, forteller Raiola.

- Hvordan er han egentlig?

- Som andre stjerner: Fotballen kommer først, så alt det andre. Det er ingen annen vei. Ronaldo, Ibrahimovic ... De har alle gjort fotballen til sentrum av livet. Haaland kjenner ikke restaurantene i Dortmund. Han gjør alt for å bli bedre, han trener hardt. De største mesterne for meg er de enkleste folkene. Og så er det viktig å ha en god kvinne ved din side. Det er fundamentalt, sier Raiola.

SVENSK-NORSK KRANGEL: Erling Braut Haaland-parodiene tar av. Men nå vil svenskene for alvor ha et ord med i laget. Video: Rødt Kort / Filtvedt. Vis mer

Etter hvert som Haaland har dundret inn mål for Borussia Dortmund har spekulasjonene økt i styrke: Blir Real Madrid, Barcelona eller Manchester City neste stoppested?

De store papiravisene i England, Tyskland og Spania har smurt Haaland utover dobbeltsidene. Nordmannen har ost av muskler, vitalitet og styrke.

Spekulasjonene dempet seg noe da Florentino Pérez nylig snakket om det havarerte Super League. Real Madrid-presidenten antydet at klubben ikke hadde råd til spillere som Haaland og Kylian Mbappé med mindre prosjektet så dagens lys.

Men Raiola slår tilbake:

- Jeg har ikke studert økonomi. Men jeg tror de har råd. Jeg tror alle har råd (klubbene som er inne i bildet). Spørsmålet er heller: Har Real Madrid råd til ikke å kjøpe Haaland? Og hva med Barcelona?

Det har versert summer på mellom 1,5 og 1,8 milliarder kroner. Til neste år skal det visstnok foreligge en klausul der Haaland kan gå fra Borussia Dortmund for rundt 750 millioner kroner.

I Tyskland spekuleres det i at det avgjørende for nordmannen er Champions League neste sesong. Dortmund ligger foreløpig på 5. plass, ett poeng bak Eintracht Frankfurt på den siste Champions League-plassen i Bundesliga.

Raiola forteller at neste klubbvalg vil være en faktor av flere ting. Enkelte giganter kommer du likevel ikke utenom.

- Når klubber som Barcelona og Real Madrid kommer på banen - med så mye historie - er det vanskelig å si nei. Paris Saint-Germain er i gruppa av de store. Manchester City prøver å være der. Juventus har alltid vært der.

Raiola fortsetter:

- Ligaen de spiller i betyr også noe. PSG spiller i den verste ligaen av de store. Bayern München er allerede en attraktiv kubb, men du vet at de alltid vinner. I Spania er det tre muligheter.

SPORTSNYHETER: Alf-Inge Haaland og Mino Raiola, henholdsvis far og agent til Erling Braut Haaland, har landet i Barcelona. Vis mer

Det vakte oppsikt da Haalands far, Alf-Inge, og Raiola for noen uker siden landet i Barcelona. Utenfor ankomsthallen på El Prat-flyplassen ventet fotografer.

- Jeg reiser 99 prosent av tida. Men de har ingen privat terminal i Barcelona. Det står paparazzifotografer der 24 timer i døgnet, påpeker Raiola.

- Jeg tror de ventet på en skuespiller. Det var ikke sports-paparazzi. Men jeg har ikke noe å skjule. Jeg snakker ofte med direktørene i Barcelona eller José Ángel Sánchez (Pérez' høyre hånd i Real Madrid).

Haaland og Borussia Dortmund spiller for øvrig semifinale i den tyske cupen i kveld. Motstander er Holstein Kiel, som ligger på 4. plass i 2. Bundesliga.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer