Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Agentene refses av UEFA-presidenten

Lennart Johansson, president i det europeiske fotballforbundet, går hardt ut mot det han beskriver som «dårlige epler» i agentmiljøene. - Vi må få en slutt på «barnehandelen» i internasjonal fotball, sier en krass Lennart Johansson.

Svensken sier til Adresseavisa at han har sett seg nødt til å reagere etter at svenske aviser nylig kunne melde at 16-år gamle Bovar Karim fra Malmø hadde skrevet kontrakt med nederlandske Feyenoord. Overgangssummen lød på 3,5 millioner kroner, mens unggutten selv skulle tjene 70 000 kroner i måneden.

- Jeg verken kan eller vil generalisere. Selv blant agentene finnes det bra folk. Men denne handelen med svært unge gutter, den skjer for ofte til agentenes beste, sier Johansson.

Han har likevel forståelse for at agentene er et nødvendig onde innen dagens toppfotball.

- Jeg skjønner at ungdommer og foreldre søker profesjonell hjelp. Men de dårlige eplene i denne kurven, truer fotballens struktur. Alt for ofte ender det ille for ungdommene. Vi kan ikke annet enn å kjempe mot denne utviklingen, sier UEFA-sjefen.

Det europeiske fotballforbundet har for lengst lagt frem forslag om å forby salg av spillere utover landsgrensene, så lenge spillerne ikke har nådd myndighetsalder. Så langt har man ikke nådd frem med sine krav.

- Men jeg er tilfreds med at EU innser at vi på en eller annen måte må regulere disse sakene, sier Lennart Johansson.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling