Kritisk til fotballagenter:

- Agenter er fotballens kreftsvulster

Den frittalende presidenten for Serie A-klubben Napoli, Aurelio De Laurentiis, hevder agentene som jobber innen fotballen er sportens kreftsvulster.

GÅR UT MOT AGENTER: Napoli-president Aurelio De Laurentiis. Her sammen med Marek Hamsik og en pokal.  Foto: NTB Scanpix
GÅR UT MOT AGENTER: Napoli-president Aurelio De Laurentiis. Her sammen med Marek Hamsik og en pokal.  Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

– Jo, agentene er vår idretts kreftsykdom, sa italieneren da han snakket på konferansen «Leader Sports Business» i London onsdag.

– Jeg tenker ikke på hver enkelt agent, men på hele systemet. Det er systemet rundt dette det er noe galt med, understreket De Laurentiis.

Han la til at han ikke kunne forstå hvorfor det alltid skulle være nødvendig å benytte seg av agenter.

– Agentvirksomheten føles som en ekstra skatt for fotballklubbene, og ofte er det agenten som skal ha betalt aller først, hevdet italieneren videre.

– Ofte er det slik at klubbene skriver kontrakter med spillerne for både fire og fem år. Agentene krever betaling over to-tre år. Årsaken til det, er at de begynner å handle rundt og gjør spillerne mer eller mindre gale, la De Laurentiis til.

– Agentene kan fortelle spillerne at de forhandler med, la oss si, West Ham. De forteller at denne klubben vil betale to millioner mer. Da begynner spillere å opptre på en lite hensiktsmessig måte, fortalte De Laurentiis på konferansen.

Det er også kommet fram at engelske klubber betalte agenthonorarer på en milliard norsk kroner mellom oktober 2014 og september 2015.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer