Agenter på ung norsk jakt

Flere norske fotballungdommer fikk sitt første møte med sultne agenter i dag. Rune Hauge kom i spissen for oppkjøpere fra mange land da Norges U21-lag ble rundpresset av Danmark.

Hauge, ikke uventet mediasky, og Knut N. Kristiansen (tidligere direktør i Brann) var de norske innslagene på tribunen på Fyn.

- Dette er en viktig del av jobben for oss. Jo tidligere kontakt, jo bedre, sier Kristiansen til NTB. - Denne kampen interesserer oss ikke bare med tanke på norske spillere. Det er flere aktuelle dansker også, fortsetter han.

Kristiansen, som har to norske eliteserieklubber blant oppdragsgiverne, jobber tett med Søren Lerby (tidligere dansk storspiller). Med seg i følget til den danske idyllen hadde de representanter fra europeiske klubber.

Underlegne

Norge ble i lange perioder rundspilt og presset tilbake på banen av danske spillere som med få unntak har god erfaring fra toppserien. Bare ved et par anledninger maktet nordmennene å skape noe framover. Danskene var langt farligere og Claus Jensen med to scoringer og Jesper Grønkjær med sin ene sørget for komfortabel 3-0-seier til vertskapet.

- Vi spilte elendig i første omgang. men kom bedre med etter pause, mente hjelpetrener Dag Vidar Kristoffersen som fikk eneansvaret da Bjørn Hansen var influensasyk og valgte å bli igjen i København.

Det norske laget hadde to skudd på mål i løpet av hele kampen, og var svært tafatte framover.

Tungt

Etter en halvtime var spenningen borte. Jesper Grønkjær, nylig kjøpt av Ajax for 25 millioner kroner, og Claus Jensen sto for målene i første omgang etter passiv norsk forsvarsjobb. Jensen fastsatte sluttresultatet til 3-0 i det 75. spilleminutt.