Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Agenter tviler på nytt proffeventyr for Steffen

Høy pris - ikke god nok CV.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I dagens Dagbladet lover Steffen Iversen å bli på Lerkendal, dersom ikke Barcelona eller Chelsea plutselig skulle lokke med en overgang.

Norske agenter tror neppe utenlandske storklubber kommer viftende med sjekkheftene.

For det første har 30-åringen en blandet fortid som proff i Premier League, for det andre har han kontrakt med RBK ut 2008 og må kjøpes fri.

- Det jeg vet om Steffen er at han for ett år siden ble ganske intenst markedsført som bosmanspiller, uten at det ble så mye ut av det, sier agent Gunnar-Martin Kjenner til Dagbladet.no.

Snart toppscorer

Iversen har scoret 12 seriemål for RBK denne sesongen. Det er én nettkjenning mer enn på halvannen sesong i VIF.

- Situasjonen for Steffen er ikke så annerledes nå. Hvis Rosenborg frykter at hele Europa er ute etter Steffen, så tror jeg de feilvurderer dette, sier Kjenner.

Han tror generelt norske fotballspillere ikke er heite kjøpsobjekter i Europa.

MAGEMÅL: Steffen Iversen scoret det avgjørende målet mot Tromsø i går. Men agentene tror ikke han blir solgt utenlands igjen. Foto: Tom E. Østhuus
MAGEMÅL: Steffen Iversen scoret det avgjørende målet mot Tromsø i går. Men agentene tror ikke han blir solgt utenlands igjen. Foto: Tom E. Østhuus Vis mer

- Veldig mange klubber ser etter gratisspillere, viljen til å betale store beløp er mindre og mindre. Det er en stor bøyg her, sier agenten.

Han peker på at Iversen ikke var noen suksess i Wolves før han kom til VIF i 2004, mens han var skadd i store perioder i Tottenham.

- CV-en hans teller veldig mye, sier Kjenner.

Ikke fast for Norge

Agent Stig Lillejord mener det taler mot RBK-spissen at han ikke er bankers i førsteelleveren på landslaget.

- Faktorene er hva han vil koste, samtidig som han må prestere på landslaget. Det betinger at han er i form og får spille. Og det er ikke lett å komme seg inn på landslaget når du ser hvem som er foran i køen, sier Lillejord til Dagbladet.no.

Også han stusser på at Iversen gikk til RBK, ikke utenlands etter fjorårssesongen.

- Steffen hadde et godt navn ute, men jeg synes det var merkelig at han ikke fikk seg en ny klubb da han hadde muligheten, sier Lillejord.

Foto:
Foto: Vis mer

Agent Per A. Flod sier til Dagbladet.no at han vet mange ønsket seg Iversen da han sto kontraktsløs med VIF høsten 2005. Og han tviler ikke på at 29-åringen fortsatt er attraktiv for en rekke klubber.

- Det er ganske sikkert, spisser er attraktive. De fleste ute har helt sikkert hørt om Steffen Iversen. Når han scorer så mye mål som nå i Rosenborg, den klubben i Norge som teller i utlandet, så blir det lagt merke til.

- Bli i RBK, Steffen!

Flod mener Iversen er et av norsk fotballs største talenter de siste 20 årene, og at han helt sikkert kan bli satset på i utlandet.

Bare han ikke forventer at nettopp storklubbene kommer på døra. Flod selv tror helt sikkert han kunne fikset en bundesligaklubb til spissen.

- Hvis jeg skal gi et godt råd til Steffen, så er det å bli der han er. Jeg trodde jeg aldri skulle si dette som agent.

Men:

- Steffen har alltid vært på sitt beste i Rosenborg. Han bobler over av glede nå. Han er ikke for gammel, han kan spille tre-fire år til ute. Men jeg tror Steffen er en spillertype som presterer det helt utroligste når han trives og er fornøyd. Og det er han i Trondheim, sier Flod til Dagbladet.no.

Flod mener penger ikke spiller noen stor rolle for den tidligere englandsproffen, og at han derfor er fri til å prioritere riktig.

- Alt tilsier at den gutten kan få noen veldig gode år på Lerkendal, og kan løfte Rosenborg tilbake til internasjonalt nivå igjen, sier Flod.

• Din mening: Bør Steffen bli i Rosenborg - uansett tilbud?

TVILER: Gunnar-Martin Kjenner vet at Iversen ble intensivt markedsført som bosmanspiller uten suksess i fjor høst.
BØR BLI: Per A. Flod overrasker seg selv ved å støtte Steffen Iversens planer om å bli i Trondheim.
MÅ PRESTERE PÅ LANDSLAGET: Stig Lillejord tror Steffen Iversen må få spille mer på landslaget for å bli virkelig attraktiv utenlands.