Agentfirma åpner kontor i Trondheim

- Midt-Norge er Norges fotballsentrum.

NY MANN PÅ LAGET: Talentspeider Stig Torbjørnsen slutter i Rosenborg for å begynne i agentfirmaet Stars & Friends.Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX
NY MANN PÅ LAGET: Talentspeider Stig Torbjørnsen slutter i Rosenborg for å begynne i agentfirmaet Stars & Friends.Foto: Gorm Kallestad / SCANPIXVis mer

|||For et par uker siden ble det kjent at talentspeider Stig Torbjørnsen slutter i RBK, for å begynne i agentfirmaet Stars & Friends. Nå skal agenturet etablere kontor i Trondheim, for å knytte til seg skandinaviske spillere.

- Vi gjør dette fordi vi ser potensialet i Midt-Norge, som vi mener er Norges fotballsentrum, sier agent Lars Petter Fosdahl til Adresseavisen.

Han er medeier i firmaet, har sete i Oslo, og har blant annet Marek Sapara og Rune Jarstein i stallen.

Ansetter Ciljan-rådgiver

I Trondheim vil advokat Andreas Ekker bli ansatt.

- Jeg har fått flere slike henvendelser tidligere. Men Stars & Friends er det mest profesjonelle på markedet, så jeg takket ja denne gangen. Det blir spennende, sier Ekker.

Han er i dag rådgiver for RBK-spillerne Per Ciljan Skjelbred, Andreas Nordvik og Mushaga Bakenga, og disse blir med ham videre.

- Hva blir arbeidsinstruksen din?

- Sammen med Stig Thorbjørnsen og Lars Petter Fosdahl ønsker jeg at vi utnytter vår kompetanse sammen. Det tror jeg blir et bra team, som vil være et godt alternativ for spillere i Skandinavia, sier han.

Speider for Rosenborg
Agentfirmaet ble etablert for noen år siden, den gang med tanke på å selge spillere til det tyske markedet. I dag har agenturet 35 ansatte, og har en rekke øst-europeiske og tyske spillere i stallen. De omsetter for om lag 80 millioner kroner i året, og har fra Norge vært ansvarlige for de største overgangene de siste årene, som Alanzinho (Stabæk til Trabzonspor for 40 mill), Somen Tchoyi (Stabæk til Red Bull Salzburg for 20 mill.), og (Seyi Olofinjana og Paul Scharner, Brann til henholdsvis Wolves og Wigan for 25 mill. hver).

Etableringen av Stars & Friends i Trondheim vil merkes i RBK-miljøet. I dag signeres nemlig en avtale som gir firmaet hovedansvaret for klubbens internasjonale talentspeidingsarbeid.

- Ikke unikt i europeisk sammenheng, men det er første gang en slik avtale inngås i Norge, sier Fosdahl.

(NTB)