DRØMMESTART: Sergio Agüero setter inn sitt første City-mål bare noen få minutter etter at han kom inn som innbytter i debuten i går kveld. Han fulgte opp med en målgivende pasning og en perle av et langskuddmål. Foto: Jon Super, AP/Scanpix
DRØMMESTART: Sergio Agüero setter inn sitt første City-mål bare noen få minutter etter at han kom inn som innbytter i debuten i går kveld. Han fulgte opp med en målgivende pasning og en perle av et langskuddmål. Foto: Jon Super, AP/ScanpixVis mer

- Agüero er en av de beste i verden

Flaco rangerer bare Messi og Ronalo høyere.

(Dagbladet): Manchester City - Swansea 4-0.

Argentinske Sergio «Kun» Agüero leverte i går kveld en Premier League-debut de færreste har sett maken til. Citys nye argentiner kom på banen etter en times spill, scoret to mål og serverte en målgivende til David Silva.

- Han spilte en halvtime mot et nyopprykket og nederlagsdømt Swansea som var mørnet i 60 minutter og var ekstra interessert i å vise seg fram mot hjemmefansen. Men jeg vil ikke ta noe fra ham: Det han viste må etter det jeg har lest og hørt være den beste halvtimen man har sett av en debutant i Premier League, sier La Liga-ekspert Petter Veland i Canal+ til Dagbladet.

Selv er han på ingen måte overrasket over det han så i går kveld.

KOMPAKT: Lavt tyngdepunkt, en fantastisk balanse og en tett og kompakt fysikk. De som har fulgt Sergio «Kun» Agüero på nært hold tror han har alle forutsetninger for å lykkes i engelsk fotball. Foto: Nigel Roddis, Reuters/Scanpix
KOMPAKT: Lavt tyngdepunkt, en fantastisk balanse og en tett og kompakt fysikk. De som har fulgt Sergio «Kun» Agüero på nært hold tror han har alle forutsetninger for å lykkes i engelsk fotball. Foto: Nigel Roddis, Reuters/Scanpix Vis mer

- Det overrasker meg at folk er overrasket. Dette er representativt for nivået han har holdt i Spania. Vi som har sett ham briljere for Atletico og Argentina er overhodet ikke overrasket over at han presterer sånn som han gjør, sier Veland.

- Det beste i vente Heller ikke den tidligere Molde-spilleren Flaco, nå bosatt i Spania og Atletico Madrid-supporter, synes det er det minste merkelig at Agüero imponerte.

- Det overrasker ikke meg at han gjør det bra med en gang. Men han kommer rett fra Copa America, og er ikke topptrent. Det beste fra Agüero er fortsatt i vente for City, sier Flaco til Dagbladet.

23-åringen Agüero, som er gift med Diego Maradonas datter, er ikke mer enn 1,72 meter høy. Har han fysikken som skal til i Premier League?

- Han har en fantastisk koordinasjon og balanse, og et veldig lavt tyngdepunkt. I tillegg har han en sterk og god kropp til å skjerme ballen. Det blir vanskelig for forsvarerne å velte ham, mener Flaco.

- Selv om han er lav, er han ekstremt kompakt, sterk i kroppen beveger seg raskt. Og selv om han forsøker å unngå duellene fordi han er best uten en spiller i kroppen, legger han ikke noe imellom i duellene, mener Veland.

Liker kulde I TV 2s fotballstudio etter kampen i går kveld ble det vist til Andy Grays sitat som egentlig gjaldt Agüeros landsmann Lionel Messi: «Han har ikke blitt testet på en kald kveld på Britannia Stadium (Stokes hjemmebane)».

- Agüero har sagt at han spiller best når det er kaldt. Om du ser på lårene hans, er det så mye muskler og kompakthet at jeg har ikke sett maken siden de norske sluggerne på 90-tallet, sier Petter Veland.

Flaco tror dessuten at City spiller på en måte som passer argentinerens spillestil.

- Han kan nok ikke slå engelske midtstoppere i hodedueller, men Manchester City kommer ikke til å spille lange, høye baller mot Agüero. Treneren er smart nok til ikke å gjøre det. De engelske spillerne kjenner ham heller ikke så godt ennå. Jeg tror han kommer til å takle det bra, sier han.

- Ikke Madrid Det er én ting å lykkes i en halvtime i debuten. En annen ting er hvordan spilleren og familien finner seg til rette i et nytt land med en ny fotballkultur, nytt språk og et annet klima.

SNAKKER SAMME SPRÅK: Både fotballmessig og rent språklig er Agüero allerede på talefot med sin nye lagkamerat David Silva. Foto: Roger Parker, EPA/Scanpix
SNAKKER SAMME SPRÅK: Både fotballmessig og rent språklig er Agüero allerede på talefot med sin nye lagkamerat David Silva. Foto: Roger Parker, EPA/Scanpix Vis mer

- Manchester er ikke Madrid. Det gjenstår å se hvordan han vil trives, det er viktig for en spiller. Hvis han eller familien hans etter noen måneder ikke trives, kan det påvirke fotballen hans, sier Flaco.

Han tror likevel at Agüero som type er mer tilpasningsdyktig enn for eksempel landsmannen Carlos Tevez, som ønsker seg bort fra nettopp Manchester City.

- Agüero er en sjenert type. Han virker ganske stabil mentalt, en veldig grei, sympatisk gutt. Tevez er en litt komplisert spiller. Han krever mer for å trives på en plass. Agüero kan tilpasse seg bedre, og kvalitetsmessig er Aguero et lite hakk bedre enn Tevez, sier Flaco.

- Men Tevez har levert varene som fotballspiller for City, så det er store sko å fylle. Jeg tror Agüero passer bedre sammen med en større og sterkere spiller ved siden av seg, som for eksempel Edin Dzeko enn sammen med Tevez. For eksempel på Britannia tror jeg ikke Mancini vil starte med Agüero som enslig spiss, sier Veland.

- Samme nivå som Rooney Både Flaco og Veland mener Sergio Agüero hører hjemme i det nest øverste fotballsjiktet - like bak størrelser som Lionel Messi og Cristiano Ronaldo.

IKON: Wayne Rooney regjerer på topp for Manchester United. Petter Veland tror Sergio Agüero kan bli en like stor helt for City. Foto: Lindsey Parnaby, EPA/Scanpix
IKON: Wayne Rooney regjerer på topp for Manchester United. Petter Veland tror Sergio Agüero kan bli en like stor helt for City. Foto: Lindsey Parnaby, EPA/Scanpix Vis mer

- Messi er i en klasse for seg selv, og Ronaldo er nærmest. Men jeg holder Agüero som en av de beste i verden. Han er på samme nivå som Wayne Rooney, for å ta en engelsk sammenlikning, sier Flaco.

- Han har ikke vist like mye som Ronaldo, Messi og Rooney som har levert for toppklubber i mange år. Men potensialet for å bli et like stort ikon i Manchester City som Rooney er i Manchester United er jeg overbevist om, sier Veland.

- KOMPLISERT: Carlos Tevez har imponert i lyseblått siden overgangen fra byrival United, men ønsker seg vekk fra Manchester. I landsmannen Agüero har City kanskje skaffet seg en enda bedre erstatter. Foto: Matt Dunham, AP/Scanpix
- KOMPLISERT: Carlos Tevez har imponert i lyseblått siden overgangen fra byrival United, men ønsker seg vekk fra Manchester. I landsmannen Agüero har City kanskje skaffet seg en enda bedre erstatter. Foto: Matt Dunham, AP/Scanpix Vis mer