DRØMMEDEBUT: Manchester City-spiss Sergio Agüero hadde bare vært på banen i syv minutter da han styrte inn sitt første mål for klubben. Like etter fikk han sin første målgivende pasning også, før han satte kronen på verket på overtid.Foto: SCANPIX/EPA/ROBIN PARKER
DRØMMEDEBUT: Manchester City-spiss Sergio Agüero hadde bare vært på banen i syv minutter da han styrte inn sitt første mål for klubben. Like etter fikk han sin første målgivende pasning også, før han satte kronen på verket på overtid.Foto: SCANPIX/EPA/ROBIN PARKERVis mer

- Agüero er kopien av Romario

Spissen scoret to og brukte syv minutter på å bli Citys nye helt.

(Dagbladet): Manchester City - Swansea 4-0.

342 millioner kroner kostet Sergio «Kun» Agüero da han kom til Manchester City for noen uker siden - i kveld startet han tilbakebetalingen etter bare syv minutter på banen på Etihad Stadium.

En goalgetterscoring av innbytteren ble etterfulgt av en smågenial målgivende tre minutter etter, så av en fantastisk langskuddscoring på overtid, og vips var en ny helt født på Eastlands.

Mot et tappert Swansea som klarte seg en knapp time viste City i hvert fall at de har enkeltspillere i aller ypperste verdensklasse.

Edin Dzeko åpnet målkontoen i første forsøk, David Silva kronet en storkamp med 3-0, og Adam Johnson var nøkkelen foran to av nettkjenningene.

Da blir vel Sergio Agüeros drømmedebut selve toppen av kransekaka.

Ingen overraskelse
Har du sett noe liknende den debuten, ble manager Roberto Mancini spurt etter kampen.

- Jeg har sett én sånn spiller tidligere, og det var Romario. Sergio er kopien av Romario, svarer italieneren før han sender en skremmende melding til resten av lagene i Premier League:

KOPI: City-manager Roberto Mancini sammenlikner Agüero med den brasilianske storspilleren Romario.Foto: SCANPIX/AP/Daniel Jayo
KOPI: City-manager Roberto Mancini sammenlikner Agüero med den brasilianske storspilleren Romario.Foto: SCANPIX/AP/Daniel Jayo Vis mer

- Han er ikke 100 prosent etter Copa America, men for oss kan han bli en strålende spiller. Sergio trenger å spille med lagkameratene og finne tonen med de andre, og kan bli bedre. Likevel, en spiller som ankommer og scorer to mål på 30 minutter etter ankomsten, det er ikke vanlig.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vincent Kompany er også fornøyd.

- Det var stort, det er ingenting bedre enn å starte sesongen med tre poeng. Jeg håper bare vi kan fortsette sånn, sier han, lettet over at laget reiste seg etter Community Shield-nederlaget for erkerivalen i Manchester.

- Det er for tidlig å dra fram de store ordene, men vi viser deler av det vi kan. Kanskje var United-kampen en vekker for oss, sier City-kapteinen i matchintervjuet på TV 2.

Swansea hang med - så vidt
Det likbleke ansiktet til kaptein Alan Tate da han ledet laget ut på banen varslet kanskje de svært vaklende første Swansea-minuttene på Etihad, men etter en kjapp samling i bånn var bortelaget faktisk godt med de første 25 minuttene.

Sjanser ble det imidlertid lite av for waliserne, og snart viste Manchester City-spillerne glimt av kvalitetene som bor i laget.

David Silva presset Michel Vorm til en klasseredning etter halvspilt omgang, og spanjolen kom også nærmest av alle før pause da han traff tverrliggeren etter et vakkert angrep regissert av Adam Johnson seks minutter senere.

Derfra og til garderobebesøkene hadde Premier League-nykommerne mer enn nok med å forsvare seg, noe de i det minste klarte å gjøre godt nok til å berge målløst etter de første 45.

BRØT DEMNINGEN: Edin Dzeko scoret sitt første mål for sesongen etter en knapp time.Foto: SCANPIX/AP/Jon Super
BRØT DEMNINGEN: Edin Dzeko scoret sitt første mål for sesongen etter en knapp time.Foto: SCANPIX/AP/Jon Super Vis mer

Det var bare så vidt, og det kan de først og fremst takke målvakt Michel Vorm for.

Nederlenderen stoppet også Edin Dzekos kjempemulighet fra kloss hold på overtid i første omgang, før Gareth Barry dunket ballen i tverrliggeren enda en gang like etter, for et Manchester City som nærmet seg tosifret mot null i skudd på mål på det tidspunktet.

Kanskje kunne de også fått et straffespark før pause, men dommer Mike Dean var klar på at avstanden mellom Dzekos skuddfot og Swansea-armen den traff var for liten for det.

Det tok en time
Swansea fikk sitt første skudd på mål i løpet av andre omgangs første ti minutter, men ellers handlet det meste om Manchester City også etter pause.

Og etter en time kunne ikke Michel Vorm redde dem mer.

Faktisk var det han man kunne stille spørsmål ved, da Adam Johnson fyrte av fra skrått hold, og målvakten sendte returen rett i beina til Edin Dzeko på femmeteren.

Bosnieren kunne ikke unngå å score derfra, og rett etter begynte lettede City-fans i stedet å glede seg til Sergio Agüeros debut - som kom direkte etter Citys ledermål.

Agüero markerte seg umiddelbart, med et godt skudd som Vorm dyttet unna.

LOVENDE DUO: Agüero serverte David Silva til 3-0-scoringen.Foto: SCANPIX/AFP/ANDREW YATES
LOVENDE DUO: Agüero serverte David Silva til 3-0-scoringen.Foto: SCANPIX/AFP/ANDREW YATES Vis mer

Det skulle likevel ta «hele» syv minutter før han scoret sitt første mål for de lyseblå.

Adam Johnson hadde regien igjen, spilte fram Micah Richards på høyrekanten, og det lave innlegget mot bakre stolpe var et sånt som spisser drømmer om.

Så også Kun Aguero, som enkelt kunne dytte ballen i nettet fra kloss hold - til eufori på hjemmetribunene.

Oser av klasse
Men argentineren var ikke ferdig med debutfrieriet.

Tre minutter etter scoringen var han der igjen, med et fantastisk forarbeid til mål nummer tre.

Først utnyttet han en feil til å lobbe ballen over Michel Vorm, så reddet han kula - så vidt - fra å gå utover sidelinja med et håpefullt bakoverspark, som gikk rett til David Silva.

Spanjolen kunne lett sette inn et mål han fortjente, men Agüero får nok bestemannsprisen også etter det angrepet.

Så satte argentineren kronen på verket.

PÅ FRIERFERD FØR KAMPEN: Manchester Citys Mario Balotelli kom aldri på banen, men sendte en melding til fansen med denne hjemme-redigerte t-skjorta.Foto: SCANPIX/REUTERS/Nigel Roddis
PÅ FRIERFERD FØR KAMPEN: Manchester Citys Mario Balotelli kom aldri på banen, men sendte en melding til fansen med denne hjemme-redigerte t-skjorta.Foto: SCANPIX/REUTERS/Nigel Roddis Vis mer

Swansea gjorde en Championship-feil da de lot Agüero få sikte fra 25 meter, og det gjør man bare ikke.

Argentineren sendte en suser ned i venstre hjørne med fantastisk teknikk, og festkvelden var et faktum.

Og så sier de lykke ikke kan kjøpes for penger.