Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Agüero ga Barca bank

Tapte terreng til Real.

• Atletico Madrid-Barcelona 4-2

• Recreativo-Real Madrid 2-3

(Dagbladet.no): Skadefro katalanske smil etter Real Madrids feiringstabbe mot Getafe forrige helg, stivnet nok i kveld etter at Barcelona fikk grisebank i den spanske hovedstaden.

Ikke av Real, men av Atletico anført av en sprudlende Sergio Agüero.

Det argentinske vidunderbarnet overskygget både den ett år eldre landsmannen Lionel Messi og Ronaldinho, som på sin side vartet opp med en svært spektakulær brassescoring.

19-åringen fra Buenos Aires med trøye nummer 10 i Atleticos angrep leverte en kamp som konvert til stilkarakterer må ha ligget tett oppunder 20:

I førsteomgang fyrte han av et skudd som endret retning i Puyol og utmanøvrerte Victor Valdes til 1-1. Deretter spilte han igjennom Maxi Rodriguez som gjorde 2-1 fra vanskelig vinkel.

I andromgang tvang han Puyol til å ta i bruk ufine metoder innenfor 16-meteren med straffespark som utfall, før han toppet en flott prestasjon med et frekt høyrebeinskudd helt nede i hjørnet.

HELT I MADRID 1: Kun Aguero (t.v.) var sterkt delaktig i alle Atleticos fire scoringer mot Barcelona. Foto: AP/Scanpix
HELT I MADRID 1: Kun Aguero (t.v.) var sterkt delaktig i alle Atleticos fire scoringer mot Barcelona. Foto: AP/Scanpix Vis mer

Dermed står Barcelona fortsatt med fattige fire borteseire på 13 kamper i årets La Primera. Slike tall lukter det ikke mestertakter av.

Real økte forspranget

Real Madrid, som spilte samtidig, visste å helle ytterligere en dose salt i Barca-såret. Recreativo ble beseiret 3-2 i en snuoperasjon på bortebane etter to innbyttermål fra Robinho og ett fra Raul, etter at vertene tok en tidlig ledelse. 

Kampen ble forøvrig en «rød» affære hvor tre spillere fikk marsjordre; Beto og Quique Álvarez hos Recreativo og Sergio Ramos hos Real Madrid.

Dermed økte de regjerende seriemestrene forspranget ned til Barcelona til fem poeng med 12 kamper igjen av sesongen. Atletico Madrid, som er inne i sin første sesong uten Fernando Torres, har et godt grep om fjerdeplassen som gir Champions League-spill, fem poeng foran Sevilla.

HELT I MADRID 2: Robinho kom inn og avgjorde Reals kamp mot Recreativo med to scoringer.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media