CITY-HELT: Sergio Agüero ble Manchester Citys store helt mot Villarreal da han styrte ballen inn ved bakre stolpe tre minutter på overtid. Etterpå måtte han trekkes unna rasende spanjoler, som tente på alle plugger da argentineren brøt ut i sang like utenfor bortegarderoben. Foto:   REUTERS/Phil Noble
CITY-HELT: Sergio Agüero ble Manchester Citys store helt mot Villarreal da han styrte ballen inn ved bakre stolpe tre minutter på overtid. Etterpå måtte han trekkes unna rasende spanjoler, som tente på alle plugger da argentineren brøt ut i sang like utenfor bortegarderoben. Foto: REUTERS/Phil NobleVis mer

- Agüero har ingen klasse

Villarreal rasende på City-spissens synging etter kampslutt.

(Dagbladet): Nesten tre minutter på overtid satte Sergio Agüero inn vinnermålet mot Villarreal tirsdag kveld, og sørget for å holde Manchester City inne i kampen om avansement i Champions League.

Men slik man forsto av argentinerens twitter-melding etter kampen - der han nektet for å ha ydmyket en motspiller - skjedde det noe bak kulissene på Etihad Stadium.

I dag gir Villarreal-stopper Carlos Marchena sin versjon av hva som skjedde etter kampslutt. 

Spanjolene var naturligvis frustrerte over å ende poengløse etter en godt gjennomført bortekamp, ikke minst fordi de mente Citys vinnermål burde vært annullert for offside (noe de ikke hadde rett i).

Syngende Agüero
Flere av spillerne diskuterte heftig med dommerteamet på vei ut av banen, og humøret ble ikke bedre da smilende Agüero begynte å synge en spansk sang like ved bortegarderoben. Det gjorde Villarreal-spillerne enda mer rasende, og ifølge The Guardian oppsto det en fysisk konfrontasjon, der andre City-spillere kom stormende til lagkameratens forsvar.

Medlemmer av trenerstaben skal imidlertid ha trukket dem unna før bråket utartet.

- Du er nødt til å ha klasse i fotball, særlig under slike omstendigheter (når et lag har vunnet på overtid, journ.anm.). Det Agüero gjorde var ikke akseptabelt, og særlig ikke måten han gjorde det på. Slike ting er bare pinlige, og de forteller mye om personen som gjør dem. Du må være en bra person i tillegg til å være en dyktig idrettsmann, og vise klasse. Men det har han ikke, sier Marchena ifølge The Guardian.

Mange vil kanskje tolke den slags kritikk som at Villarreal er dårlige tapere, men visepresident José Manuel Llaneza mener det ikke er saken her.

- Det Agüero gjorde har vist hvem han egentlig er. Det framstår for meg som en mangel på respekt, etikk og kameratskap. Jeg trodde han hadde vokst opp og lært noe, men jeg skjønner ikke hvorfor han provoserer kolleger som har tapt. Jeg sier ikke dette på grunn av resultatet. Vi har tapt, sånn er det, og det har ingenting med dette å gjøre. Det er utelukkende på grunn av det Agüero gjorde. Dette er en spiller som har mye å takke Spania for, en stor spiller som bør holde seg for god til den slags oppførsel, sier Llaneza.

Agüero vs. Rooney
Returoppgjøret i Spania 2. november kan med andre ord bli en eksplosiv affære, der Villarreal-spillerne neppe vil trenge en «Any Given Sunday»-inspirert tale fra treneren for å komme opp på riktig tenningsnivå.

Mangel på tenning blir det nok heller ikke førstkommende søndag, når Manchester City tar den korte turen til Old Trafford for å møte Manchester United.

I dagene framover kommer stemningen ganske sikkert til å bli pisket opp både i media og internt i klubbene. Etter 2-1-seieren mot Villarreal ble Pablo Zabaleta stilt spørsmålet om hvilken spiller han helst ville hatt på laget sitt søndag - Sergio Agüero eller Wayne Rooney.

Om Zabaleta hadde svart noe annet enn Agüero ville det blitt ramaskrik, men han sa det likevel på en måte som United-spissen kanskje legger merke til.

- Det er et enkelt valg - Agüero, sa City-backen.

NÅDELØS: Villarreal-stopper Carlos Marchena mener Agüero mangler klasse utenfor banen. Foto: REUTERS/Nigel Roddis
NÅDELØS: Villarreal-stopper Carlos Marchena mener Agüero mangler klasse utenfor banen. Foto: REUTERS/Nigel Roddis Vis mer