Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Community Shield 18/19

Agüero i 200: Tok årets første trofé

Manchester City fortsatte der de slapp, og gikk seirende ut i Community Shield. Godt hjulpet av to Agüero-mål.

MÅL: Sergio Agüero scoret sitt 200. mål for Manchester City da de vant Community Shield. Foto: Pa Photos / Mike Egerton
MÅL: Sergio Agüero scoret sitt 200. mål for Manchester City da de vant Community Shield. Foto: Pa Photos / Mike Egerton Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Chelsea - Manchester City 0-2 (0-1)

Community Shield markerer starten på den engelske fotballsesongen, og den første muligheten til å stikke av med et trofé.

Manchester City vant Premier League forrige sesong, mens Chelsea løftet FA-cupen. Derfor var det de to som møttes på Wembley søndag ettermiddag, hvor seriemesteren gikk seirende ut.

- Det var tøft, men spillerne spilte veldig bra. Vår mentalitet var rett og vi fikk seieren. Vi forbereder oss til kamp etter kamp. Våre resultater vil bestemme hvordan vi ligger an. Vi vil se på slutten av sesongen hvilket nivå vi ligger på, sa Pep Guardiola etter kampen.

18-åring med assist

Manchester City var i fryktinngytende form gjennom nesten hele forrige sesong, og tok en rekke rekorder på deres vei mot seriegullet.

Blant annet satte de scoringsrekord i Premier League med 106 nettkjenninger. Det gir et målsnitt på 2,8 scoringer per kamp, og mot Chelsea brukte de bare 13 minutter på å sprekke nullen.

Sergio Agüero har vært blant klubbens viktigste spillere siden han ankom i 2011, og er konstant å regne med i toppen av toppscorerlista. Mot Chelsea scoret han sitt 200 mål for de lyseblåe.

18 år gamle Phil Foden satte fart mot Chelsea-forsvaret, før han ga ballen videre til argentineren. Som så mange gange tidligere fant han nettmaskene helt nede i hjørnet.

Sarris første

Det har vært en turbulent og hektisk på Stamford Bridge. Det lå lenge i kortene at Antonio Conte kom til å få sparken, og omtrent samtidig som han gikk ut dørene, kom en annen italiener inn.

Maurizio Sarri har fått kort tid til å sette sitt preg på laget, og Chelsea virket litt preget av at det var sesongens første kamp og at ting ikke helt sitter ennå.

City var hakket hvassere i Sarris debut, og seks minutter etter pause burde Agüero satt sitt andre for dagen.

Spissen ble spilt alene gjennom mot keeper Willy Caballero, og Agüero dro seg rundt og forbi landsmannen. Men fra skrå vinkel sviktet det vanligvis presise siktet, og avslutningen gikk i nettveggen på feil side av stolpen.

Agüero igjen

Noen minutter seinere fikk Agüero muligheten til å rette opp noe av inntrykket, og målmaskinen lot seg ikke be to ganger.

Som i første omgang kontret City mot motstanderens forsvar, og da klarte ikke Sarris menn å holde følge. Bernardo Silva spilte Agüero presist gjennom forsvaret, og 30-åringen feide ballen inn bak Caballero. Hans 201. mål for klubben og tiende mot Chelsea.

Laget i mørkeblått var farlig frampå ved et par anledninger, men maktet aldri å true den regjerende mesteren i stor grad. Etter en bunnsolid fjorårssesong, ser City nok en gang sterke ut.

Etter en sommer preget av VM, kommer Premier League brått på for mange. Flere av spillerne er akkurat tilbake fra ferie, men allerede kommende helg sparkes serien i gang. Manchester City skal til Emirates Stadium for å møte Arsenal, mens Chelsea skal til Huddersfield.