Agüero med unik mulighet til å ta sensasjonell rekord, så overrasket City-manageren

- Et barmhjertighetsbytte.

STARTET SNUOPERASJONEN: Sergio Agüero utlignet like før pause. Foto: Scanpix
STARTET SNUOPERASJONEN: Sergio Agüero utlignet like før pause. Foto: ScanpixVis mer

• Manchester City - Newcastle 6-1 (1-1)

(Dagbladet): Etter at Aleksandar Mitrovic ga Newcastle ledelsen tidlig i kampen, slo Manchester City grusomt tilbake mot bunnlaget fra nord-England. Sergio Agüero utlignet like før pause, og etter sidebytte scoret den argentinske superspissen ytterligere fire mål.

Kevin De Bruyne noterte seg i tillegg for en nettkjenning, noe som gjør at de lyseblå fra Manchester vant hele 6-1. Med seieren for lengst sikret etter 65 spilte minutter, valgte City-manager Manuel Pellegrini å ta Agüero av banen. Kanskje var det av medlidenhet til motstanderlaget og kollega Steve McClaren.

- Man føler nesten at dette er et barmhjertighetsbytte av Pellegrini. Det er syke, syke ting - han brukte 20 minutter på å score fem mål, sier TV 2-kommentator Kasper Wikestad.

Nektet rekord Med sine fem scoringer tangerte Agüero rekorden for flest antall mål i en og samme Premier League-kamp. På toppen av lista ligger spissen nå sammen med Alan Shearer, Andy Cole, Dimitar Berbatov og Jermain Defoe.

Hadde ikke Pellegrini tatt Agüero av banen, ville angriperen imidlertid hatt over 25 minutter på seg til å ta rekorden alene.

- Det spørs hva han synes om at han ikke fikk slå rekorden, sier Wikestad.

- Jeg ble veldig sur da han ble byttet ut. Her hadde han en helt ekstraordinær mulighet til å ta rekorden alene, sier TV 2-ekspert Erik Thortsvedt om mannen som imidlertid har tatt rekorden for de fem raskest scorede målene i Premier League-historien.

Til Pellegrinis forsvar, skal Agüero ha slitt med hamstringen og fått benhandlingen i pausen. Agüeros nettkjenninger kom for øvrig i løpet av 22 minutter fra det 42. til det 62. spilleminuttet. De Bruyne la i mellomtiden på til 4-1.

- Det er en mann som scorer mye mål, men dette er ekstraordinært også for han, sier Thorstvedt.

Slaktofre Etter et par tunge uker, med blant annet to strake tap i serien, slo City fryktelig tilbake mot Newcastle. For gjestenes del ser det derimot bekmørkt ut.

McClarens menn har fremdeles til gode å vinne en kamp denne sesongen, og ble sendt hjem som slaktofre etter ettermiddagens forestilling.

- Problemene vil nesten ingen ende ta for Newcastle og McClaren. Det så altså så lyst ut etter 45 minutter. De ble snytt for en 2-0-scoring også, kommenterer Wikestad.

- Det som skjer med Newcastle i starten av andre omgang er skremmende. Det er en total mangel på moral, sier TV 2-ekspert Petter Myhre.