SNYTT FOR STRAFFE HER?: Sergio Agüero kunne falt i denne situasjonen mot Arsenal, men kjempet for å holde seg på beina, og fikk ikke straffe av dommer Mike Dean. Etter at Manchester City i helga ble snytt for minst én straffe reagerer argentineren på det han oppfatter som forskjellsbehandling fra dommerne. Foto: EPA/LINDSEY PARNABY
SNYTT FOR STRAFFE HER?: Sergio Agüero kunne falt i denne situasjonen mot Arsenal, men kjempet for å holde seg på beina, og fikk ikke straffe av dommer Mike Dean. Etter at Manchester City i helga ble snytt for minst én straffe reagerer argentineren på det han oppfatter som forskjellsbehandling fra dommerne. Foto: EPA/LINDSEY PARNABYVis mer

Agüero mener de engelske spillerne får hjelp av dommerne

Klager på diskriminering.

Manchester Citys argentinske spiss Sergio Agüero sier dommerne behandler utenlandske spillere annerledes enn engelske spillere i Premier League.

- Dommerne behandler helt klart utenlandske spillere helt annerledes enn de som kommer fra England. Det ser vi særlig innenfor straffefeltet, sier argentineren. Han legger til at dommerne også lettere dømmer straffespark mot utenlandske spillere i engelsk fotball.

Verken Pablo Zabaleta og Carlos Tevez, lagkamerater av Aguero, fikk tilkjent straffspark på Craven Cottage lørdag. Etter kampen sa de at utenlandske spillere har det tøffere på alle baner i England hele tiden og overalt.

- Det er bestandig like mange utenlandske spillere som fra England i dette landet, og det hører ingen sted hjemme at noen spillere ikke har de samme privilegiene som andre spillere tydeligvis har, mener Agüero.

Han sier at spillere fra det landet den enkelte liga spilles i alltid får små fordeler, men ikke på den måten som skjer i England.

- Dommernes jobb er å blåse så riktig som mulig i en hver situasjon. Dessuten må de vite hvem som forsøker å lure dem og hvem som ikke gjør det, sier han.

(NTB)