Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Manchester City fortsetter storspillet

Agüero og City knuste Bournemouth

Sergio Agüero scoret to da Manchester City tok nok en overbevisende seier.

OVERKJØRING: Sergio Agüero header inn sitt andre mål for dagen i Citys komfortabale seier over Bournemouth. Foto: NTB Scanpix
OVERKJØRING: Sergio Agüero header inn sitt andre mål for dagen i Citys komfortabale seier over Bournemouth. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Manchester City - Bournemouth 4-0 (1-0)

(Dagbladet): Mens Liverpool, Arsenal og Chelsea all ga bort poeng i siste kamp før julaften var det ingen gavepakke å få for Bournemouth. For Manchester City fortsatte overkjøringen av Premier League-lagene med nok en storseier, anført av Sergio Agüero.

- Jeg synes han ser veldig pigg ut om dagen. Det er veldig tydelig å se at han jakter på mål, sa TV2s ekspert Simen Stamsø Møller i pausen.

To mål og en målgivende endte argentineren opp med denne lørdagen. Det første var et varemerkemål av Guardiolas mannskap.

Manchester City vant igjen ballen høyt på Bournemouths banehalvdel. På bakre stolpe fikk Sergio Agüero stå totalt umarkert og stupheadet Fernandinhos innlegg i mål.

Aguero noterte seg der for sitt 100. mål på Etihad for Manchester City.

Sterling fortsetter scoringsformen

Bournemouth fikk muligheten sin før pause da City holdt på å rote det til. Jordon Ibe løp fra Vincent Kompany, ut kom Ederson og fikk såvidt tåa på ballen, før Kompany og Walker igjen rotet det til og Callum Wilson burde fått avsluttet på et tomt mål.

Allerede før minuttet var spilt av den andre omgangen kunne City ha doblet ledelsen. Sterling spilte David Silva fri foran mål, men Steve Cook strakk frem en fot og fikk akkurat avverget.

Åtte minutter ut i omgang ble Bournemouth-forsvaret statister. Med ryggen mot mål på 16 meter fikk Agüero ballen og på ett touch flikket han den inn bak forsvaret. Der dukket Raheem Sterling opp.

Den unge engelskmannen viste igjen frem sin nye selvtillit foran mål og sendte ballen forbi Begovic. Dermed står Sterling med tolv ligamål og er toppscorer i Manchester City. Kantspilleren som har tatt store steg under Guardiola hadde aldri scoret tosifret antall ligamål i en sesong før denne.

City-show

David Silva var tibake på banen for Manchester City etter et par kamper borte på grunn av personlige årsaker. Spanjolen virket ikke preget av fraværet og var svært involvert i det aller meste for Manchester-klubben.

Det var Citys andre Silva som var hovmester på hjemmelagets tredje scoring. Igjen fikk Agüero være helt ledig på bakerste og sette inn dagens andre heading.

Innbytter Danilo fikk æren av å sette prikken over i-en med sitt første Manchester City-mål.

City har nå scoret 101 ligamål i kalenderåret 2017, det er en prestasjon ingen har gjort før dem i Premier Leagues historie.

Ved halvspilt sesong står Manchester City med 18 seire og én uavgjort, 55 poeng og 60-12 i målforskjell. Scoringsrekorden innehar Chelsea da de i 2009/10-sesongens scoret 103 ligamål og poengrekorden har de fra de vant ligaen i 2004/05 med 95 poeng.

- Nå tror jeg det er veldig mulig for dem å kopiere Arsenal og gå sesongen uten å tape, sier Stamsø Møller etter kampen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!