TRAFIKKULYKKE: Manchester Citys stjernespiss Sergio Aguero er ute med skade i flere uker, etter å ha havnet i en trafikkulykke i Amsterdam. Video: NTB / Scanpix Vis mer

Sergio Agüero i bilulykke

Agüero pådro seg brudd i bilulykke: - Gjør veldig vondt

Manchester City bekrefter at Sergio Agüero mister morgendagens storkamp mot Chelsea. Uvisst hvor alvorlig skaden er.

(FourFourTwo): Tidligere i dag bekreftet Manchester City nyheten om at stjernespiller Sergio Agüero var involvert i en bilulykke i Amsterdam i går.

Argentineren skal ha vært på konsert i byen da taxien han satt i på vei til flyplassen krasjet i en lyktestolpe. Hendelsen skal ha skjedd rundt 23.00 i går kveld.

- Sergio hadde en ulykke i Amsterdam og han kommer tilbake i dag. Jeg er ikke lege, jeg vet ikke nøyaktig hva som har skjedd. Det var en ulykke, men heldigvis kom han tilbake, sier Pep Guardiola på dagens pressekonferanse.

- Han kan ikke spille i morra. Han kan ikke spille for Argentina. Vi får se. Førsteinntrykket er at han har brukket et ribbein, men jeg vet ikke hvor lenge han er ute.

Manageren bekrefter at Agüero hadde fått en fridag av klubben. På spørsmål om det var et problem, svarte spanjolen:

- Det er selvfølgelig et problem. Jeg vil gjerne spille med Mendy, Kompany og Sergio.

Han siktet til at Benjamin Mendy og Vincent Kompany også mister Chelsea-kampen på grunn av skader. Og hvordan har han tenkt å løse det?

- Vi vil spille med elleve spillere, sier Guardiola sarkastisk.

I BILULYKKE: Sergio Agüero. Foto: AP Photo/Rui Vieira/NTB Scanpix
I BILULYKKE: Sergio Agüero. Foto: AP Photo/Rui Vieira/NTB Scanpix Vis mer

Ikke noe problem

Guardiola forteller videre at han ikke har snakket med Agüero om hendelsen ennå.

- Nei ikke ennå. Jeg var opptatt i morges, med treningen og slik. Jeg vil snakke med ham. Han har det greit. Det er det viktigste.

På spørsmål om det var et problem at Agüero dro til Amsterdam på konsert på fridagen, i stedet for å hvile hjemme, svarte Guardiola:

- Jeg vil at spillerne skal være lykkelige. Spillerne må hvile fysisk og mentalt og nyte livet. Om han drar hit eller dit, det er greit for meg.

- Vi har nok regler, la han til.

- Gjør vondt

Klubben informerer om at spilleren har returnert til Manchester, hvor han vil gå gjennom medisinske undersøkelser for å finne ut skadens omfang.

Hovedpersonen selv skal ha uttalt følgende til Radio Metro de Argentina, ifølge flere engelske journalister:

- Taxisjåføren så ikke svingen og skled. Da vi skled traff vi stolpen.

- Jeg brakk ribbeinet, nå hviler jeg. Det gjør veldig vondt. Jeg blir utskrevet om en liten stund, sa Agüero videre.

Brudd

Det ble tidlig spekulert i at angriperen hadde pådratt seg et brudd i ribbeina, noe som fort vil holde ham på sidelinja i seks til åtte uker. Det skriver blant andre ESPN.

ESPN har også vist fram bilder fra ulykkesstedet, der du kan se at begge airbagene foran i bilen har blitt utløst etter sammenstøtet med stolpen (se nederst i artikkelen).

En politimann bekrefter overfor ESPN at to personer ble ført til sykehus for sjekk. passasjeren skal ha bedt om at navnet hans ble holdt konfidensielt. Han skal ha brukt bilbelte.

I morgen møtes Manchester City og Chelsea i storkamp på Stamford Bridge. De lyseblå må også klare seg uten nyinnkjøpte Benjamin Mendy som er ute noen måneder med skade.

Chelsea-manager Antonio Conte sa på dagens pressekonferanse at han er lei seg på vegne av situasjonen som Manchester City befinner seg i og han håper det går bra med Agüero.